Wij gaan graag naar Rotterdam!

Om met de deur in huis te vallen: onze ‘favo’ district in Rotterdam is de regio rondom de Meent met aansluitend de Pannenkoekstraat. Ook wij vallen soms nog van de ene verbazing in de andere: zoveel leuke boetiekjes komen erbij en ook het aanbod van horeca groeit gestaag! Vinden jullie het hier ook zo geweldig?

Ondanks de druilerige dag zijn we weer opgewonden dat we in Rotterdam lopen. We beginnen onze strooptocht bij Keet. Keet heeft een superleuk concept! Zo kun je hier als kleine ondernemer een plank of een hoek huren waar je jouw spullen te koop kunt aanbieden. Zo ontstaat er dus een geweldig aanbod aan spullen, waar je even de tijd voor moet nemen om tot je door te laten dringen.

Rotterdam

Keet!

Rotterdam

Super gave gadgets bij Keet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Meent

Na Keet lopen we richting de Meent. Hier vind je alle modemerken die er op dit moment wel toe doen, zoals ST Studio, Nikkie, G-star, Scoth & Soda en nog veel meer. De winkels worden afgewisseld met gezellige horeca gelegenheden, zoals Dudok, Thoms, 1Nul8 en Café Pol. Dit is nog maar een greep uit het aanbod, want fantastisch eten kun je ook bij Amarone. De laatste mocht zeker niet in het rijtje ontbreken, maar is redelijk chic.

Pannenkoekstraat

Maar dan, de straat waar het steeds meer om gaat draaien: de Pannenkoekstraat. Een geweldige plek waar je prachtige kleine boetiekjes en vintage stores, zoals Very Cherry, vindt. En onze plek waar we gaan lunchen vandaag: Pierre! In tegenstelling tot de andere cafeetjes of brasserieën in de buurt is Pierre een eetgelegenheid waar alles en iedereen komt. Van bekende Nederlanders tot de marktkoopman, iedereen komt hier over de vloer. Je kunt er heerlijk en bijzonder eten. Wat wij vooral leuk vinden, is ‘sharen’ of wel gerechtjes met elkaar delen.

Rotterdam

Binnen bij Pierre

Rotterdam

Onze lunch!

Rotterdam

Lot, fantastische winkel

Rotterdam

Very Cherry: Best vintage shop ever!

Rotterdam

Very Cherry!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een paar uurtjes heerlijk struinen, gaan we terug via de Laurens Kerk (ook bekend om de geweldige Must-feesten). Een stukje Rotterdam dat een en al rust uitstraalt. Richting de Meent stoppen we nog even wij de Wijnbar Jansen en Van Dijk om af te sluiten met een verdiend glas wijn! Moe, maar voldaan gaan we terug naar huis. Wat een geweldige dag was het weer ondanks de regen.

Kunnen we jullie ook binnenkort verwachten in Rotterdam?

Lees ook onze blog over Parijs!