Gek op Avocado!

Zijn jullie ook zo gek op avocado? Sommigen vinden het onwijs vies, anderen houden er net zo van als ik! Ik kan het echt wel elke dag eten, maar dat is ook niet echt goed. Er zitten wel veel vetten in, dus een beetje oppassen!

Maar dit receptje kwam ik tegen en wil ik jullie dus niet inhouden. Het is echt super lekker en makkelijk te maken en het smaakt heerlijk op een zomerse dag of als voorgerecht bij een diner!

Wat heb je nodig voor twee personen? Rijpe avocado’s zijn wel een dingetje, niet altijd te koop. Maar rijp zijn ze wel het lekkerste en is eigenlijk een must! Dus:

  • 1 mooie rijpe avocado
  • 1/2 groene paprika
  • 1/2 witte ui
  • 1/2 groene chilipeper rood
  • 1 handvol muntblaadjes
  • 1 1/2 limoen
  • olijfolie, peper, zout
  • 50 gram gepelde rivierkreefjes

Snijd de avocado doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snijdt de paprika en ui in fijne blokjes en alles in een schaal. Snijdt de chilipeper fijn en voeg deze samen met de munt toe aan de schaal. Besprenkel dit met olijfolie en sap van een hele limoen Ik bekijk dit altijd wel even, want teveel limoensap kan ook too much zijn. Kruid het mengsel met zout en peper. Schep tenslotte de rivierkreeftjes door de salade en vul de avocadoschillen met het mengsel. Natuurlijk kun je het ook mooi opmaken op een gekleurd bord. Dat staat ook heel feestelijk! Besprenkel het tenslotte nog met ietwat limoensap.

Eet smakelijk!

X