Maandag, niets liever dan omtoveren in pyjamadag…

De eerste dag van de week zou voor mij altijd een pyjamadag mogen zijn. Het is zo’n dag dat je het weekend even moet ontwennen. Iedereen vliegt weer uit en voor mij betekent het meestal het huis opruimen en schrijven. De tijd inhalen die je in het weekend verloren hebt laten gaan door leuke dingen te doen…

Herkennen jullie dat laatste?

Het is eigenlijk te gek voor woorden als ik het teruglees, maar het voelt wel een beetje zo. Van maandag tot en met vrijdag bepaalt iedereen zijn eigen regie en in het weekend houden we rekening met elkaar. Ik misschien een beetje meer dan de anderen, maar daar ben ik moeder voor. Ik wil graag bij de kinderen gaan kijken als ze sporten en ja ik wil ook graag mijn vrienden zien en ik wil ook graag wat quality time met mijn man doorbrengen. Dan kan ik je vertellen dat een weekend voorbij vliegt.

Natuurlijk is het niet zo dat ik die dingen niet allemaal graag doe, maar dan na het weekend komt het er wel op neer dat je andere dingen moet doen die je in het weekend hebt laten liggen. Sporten gaat bij mij continue door, dus dat is niet het probleem. Wel het huis, de tuin moeten aan kant en onze blogs moeten in de lucht blijven. Er staat dus altijd genoeg op het lijstje ‘to-do’.

Maar vrijdag 15 maart is het officieel “nationale pyjamadag”! Vraagt dat dan om relax momenten? Het weer kan er wel naar zijn: storm en regen. Je wilt liever niet het huis uit. Okee, ik maak er maar joggingbroek-dagt. Heerlijk in mijn jogging alle klusjes doen, alleen voor de boodschappen trek ik even iets anders aan. Want voor het weekend moet er van alles in huis worden gehaald.

Ik ben benieuwd wat jullie op deze officiële dag gaan doen!