Praag heeft alles wat je van te voren niet verwacht!

Eind maart stond Praag op de agenda, een stad die al even op ons verlanglijstje stond om te bezoeken. Vier dagen lang hebben we door Praag gestruind en eerlijk het is een prachtige stad, maar aan vier dagen heb je echt genoeg!

Dat laatste klinkt een beetje negatief, maar het is ook positief. Namelijk Praag is natuurlijk een grote stad, maar in het centrum is alles redelijk aan te lopen, mits je natuurlijk nog goed ter been bent. Om een goede indruk van Praag te krijgen, gingen wij niet in een tourbus mee. Wij huurden een ouderwetse auto, die bijna op elke hoek van de straat wordt aangeboden. In anderhalf uur rijdt deze auto met gids je door de hele stad voor 80 euro. Dat is misschien niet heel goedkoop, maar ja als je het met z’n vieren deelt valt het wel weer mee. Het is tegelijkertijd een hele leuke belevenis.

Praag Praag Praag

Praag is prachtig mede omdat het gelukkig nooit gebombardeerd is. Dat betekent dat alle prachtige, statige gebouwen allemaal bewaard zijn gebleven. De Rivier Moldau scheidt de stad in tweeën, maar op meerdere plaatsen is deze over te steken en natuurlijk is de zeven eeuwen oude Karelsbrug het bekendste.

Joodse buurt

In de Oude Joodse buurt, waar toevallig ons hotel ook lag, zijn naast de Joodse geschiedenis heel veel antiekwinkeltjes te vinden. Het is heerlijk om hier rond te struinen. Het Joods museum is zeker een aanrader, wel had ik me hier slecht op voorbereid dus had niet zoveel achtergrondkennis. Dat is op zich wel aan te raden, even inlezen dus!

De hippe kant

De eerste dag toen wij er rondliepen, ondervonden wij wel dat je het oude communisme nog terugzag en kon voelen. Naarmate je Praag beter leert kennen en via TripAdvisor ongeloof leuke tentjes weet op te sporen waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen, borrelen of dineren, zal je opmerken dat deze stad juist hip en trendy is. Wij hebben ongelooflijk leuke plekjes weten te vinden die ons echt verbaasd hebben doen staan.

Praag   Praag

De praagse Burcht

De Praagse Burcht mag natuurlijk niet ontbreken in je bezoek. Er zijn binnenpleinen, paleizen en kerken te bewonderen. Hier staat tevens de grote Sint Vituskathedraal. Als ‘s avonds de lichten ontwaken heeft de hele omgeving een sprookjesachtige uitstraling.

Wij geven de stad een acht, we hebben genoten, maar hoeven niet snel terug te keren!

Praag