Gebruiken jullie wel eens plantaardige oliën voor aromatherapie?

Physalis heeft een assortiment pure plantaardigebiologische oliën inmaar liefst 21 varianten! Deze zijn toe te passen op talrijke manieren zoals voor een gezichts-of lichaamsmassage, maar ook om te gebruiken bij bepaalde indicaties als een geïrriteerde, ruwe of droge huid, huidveroudering, zonnebrand, eczeem, psoriasis of ter voorkoming van striae tijdens de zwangerschap. De pure oliën zijn tevens perfect geschikt als draagolie voor essentiële oliën. Voor de nazomer en winter nemen we vijf van deze bijzondere oliën onder de loep.

Physalis Aloë vera

Deze lichtgele frisse olie uit het binnenste van de Aloë vera bladeren heeft uitstekende hydraterende, kalmerende en huidherstellende eigenschappen dankzij de werkzame polysachariden (aloverosen). Aloë vera wordt gebruikt voor wondgenezing, bij brand-en schaafwonden, insectenbeten en bij zonnebrand. Daarbij stimuleert deze olie de huidvernieuwing en is daardoor zeer geschikt als huidolie voor de verzorging van gezichts-en lichaamshuid. Ideaal bijvoorbeeld voor een mooie glans op je blote armen en benen!Met enkele druppels aromatische olie eraan toegevoegd, is Aloë vera ideaal als massageolie.

Recept: voeg aan 10 ml Aloë vera olie twee druppels Physalis Tea Tree-en één druppel Echte Lavendel essentiële olie toe voor een regenererende gezichtsmassage.

Physalis Baobab

Physalis Baobab olie is een goudgele, zeer stabiele olie die rijk is aan verzadigde vetzuren. De olie wordt geperst uit de zaden van de baobabvrucht die voorkomt in de Afrikaanse savannes en Madagascar. De hydraterende en verzachtende olie is bijzondergeschikt voor de verzorging van de droge en verouderende huid. De olie wordt gemakkelijk door de huid geabsorbeerd en geeft een zacht en fluweelachtig resultaat. De olie is ideaal om te gebruiken als massageolie, lichaamsolie of gezichtsolie, al dan niet vermengd met Physalis essentiële oliën. Bovendien kun je met Baobab olie een perfecte zwangerschapsolie bereiden die helpt striae te voorkomen.Recept: voeg voor de zwangerschapsolie aan 10 ml Baobab olie twee druppels Physalis Echte Lavendel-, Niaouli-, Strobloem-en Ylang ylang essentiële olie toe.

Physalis Bernagie

Physalis Bernagie olie is een lichtgele, dunne olie uit de zaden van de intens blauwe bloemen van komkommerkruid. Deze olie -ook wel bekend als Borage olie -is zeerrijk aan gamma-linoleenzuur en daardoor zeer geschikt voor de verzorging van de rijpere endroge huid. Als anti-aging olie regenereert, voedt en beschermt Bernagie olie de huid en voorkomt rimpelvorming. Bij regelmatig gebruik herwint de huid haar soepelheid, stevigheid en elasticiteit. De olie is ideaal om te gebruiken als gezichtsolie.Recept: voor een regenererende gezichtsolie voeg je aan 10ml Bernagie olie één druppel Physalis Geranium-en één druppel Echte Lavendel essentiële olie toe.

Physalis Hennep

Physalis Hennep olie is een goudgroene, droge olie uit hennepzaad en is uitzonderlijk rijk aan de essentiële vetzuren linol-en alfa-linoleenzuur,in de ideale verhouding. De olie heeft een krachtige regenererende en verstevigende werking en is ideaal voor de verzorging van de ruwe, schilferige huid (in de winter!). Ook een vette of geïrriteerde huid hebben veel baat bij hennepolie. Hennepolie is een ideaal ingrediënt voor huidverzorging omdat het snel in de huid dringt en een beschermende werking heeft. Hennepolie gebruik je als massageolie, lichaamsolie of gezichtsolie, al dan niet vermengd met Physalis essentiële oliën.Recept: voor een sensuelemassageolie voeg je per 10ml Hennep olie twee druppels Physalis Ylang ylang-, twee druppels Zwarte peper-, twee druppels Patchouli-en vier druppels Sinaasappel essentiële olie toe.

Physalis Ricinus

Physalis Ricinus olie is een lichtgele, volle olie die wordt gewonnen uit de bonen van de ricinusboom of ‘wonderboom’, oorspronkelijk afkomstig uit Afrika, maar tegenwoordig wereldwijd verspreid in tropische gebieden. Deze olie staat ook bekend als Castorolie en is zeerrijk (tot 90%) aan glyceriden van ricinolzuur. Door de hoge viscositeit heeft ricinusolie uitstekende verzachtende en hydraterende eigenschappen voor huid én haar. Ricinusolie gebruik je als massageolie, lichaamsolie, haarolie of gezichtsolie, al dan nietvermengd met Physalis essentiële oliën. De olie heeft bovendien een kalmerende, zuiverende en ontgiftende werking.

Recept: voor de behandeling van de onzuivere huid voeg je per 10ml Ricinusolie twee druppels Physalis Lavandin en één druppel Palmarosa essentiële olie toe.

Miron Violetglas

Physalis plantaardige oliën worden tegen oxidatie beschermd door de toevoeging van rozemarijnextract ofvitamine E. Het donkere Miron Violetglas van de flesjes beschermt de olie tegen schade door (zon)licht. Miron Violetglas is dikker en duurzamer dan standaardglas. Het werkt als een natuurlijke filter en beschermt de inhoud tegen de schadelijke effecten van zonlicht. Miron Violetglas is ecovriendelijk en herbruikbaar. Physalis oliën bewaar je op eenkoele plek.

CO2Neutraal

KeyPharm -producent van Physalis -draagt het internationale CO2Neutral®Labeldat alleen kan worden verkregen dankzij werkelijke klimaatinspanningen. Dit garandeert dat KeyPharm actief de lokale en globale klimaatimpact berekent, vermindert en compenseert.Physalis plantaardige oliën zijn verkrijgbaar bij Holland & Barrett.

Voor informatie en de webshop: www.hollandandbarrett.nl.

Physalis