Aftellen naar the Passion en het Paasontbijt

Nog een week te gaan en dan is het weer Pasen. Ik vind het een heerlijke tijd, de lente zet door, bomen kleuren groen, bloesem en bloemen doen geweldig hun best en ‘last but not least’ je ziet dat iedereen er vrolijk van wordt. 

Ik merk het ook aan mezelf. Zodra de zon schijnt heb ik direct een goed humeur en heb ik zin om erop uit te gaan. Ik krijg zin om weer frisse, gezonde maaltijden op tafel te zetten, een bloemetje voor mezelf te kopen en lekker in de tuin te gaan werken. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik heb zelfs zin om mijn huis lekker schoon te hebben en mijn kasten door te lopen en op te ruimen. Ja, het voorjaar brengt veel goeds.

En Pasen, wat geweldig dat ‘the Passion’ dit jaar live te zien is in Dordrecht. Dit onwijs gave spektakel mag je echt niet missen als je in de buurt woont. De weersvooruitzichten zijn ook prima, dus dat gaat echt heel bijzonder worden. Verder zullen wij te vinden zijn in Spanje. Daar kijken we ook enorm naar uit. Even met het gezin weer bij elkaar zijn, tijd voor elkaar maken en naar elkaar luisteren. Het gaat allemaal soms zo snel.

Het thema van ‘the Passion’ is eenzaamheid. Ik vind het een mooi thema. Gelukkig voel ik me nooit eenzaam, maar kan me zo voorstellen dat er genoeg mensen zijn die eenzaam zijn. Laatst bracht ik nog een oude vriendin van mijn moeder mee naar haar verjaardag. Zij verloor haar man een aantal jaar geleden en ze vertelde over de lange dagen en avonden. Ze heeft wel genoeg afleiding, maar toch heb ik dan met haar te doen. En er zijn er zo velen.

Dus denk met Pasen ook aan anderen en laten we er een prachtig feest van maken.

Fijne Paasdagen,

X