Pasen geeft ons het gevoel dat de lente echt begonnen is…

Zodra het nieuwe jaar is begonnen, tellen wij een beetje af naar Pasen. Deze tijd geeft ons het gevoel dat de lente eindelijk echt begint. Misschien komt het door de bloesemtakken, de lammetjes die naar buiten gaan of de vogels die je weer hoort fluiten. Alles bij elkaar geeft het ons een beetje vlinders!

  • Met Pasen kreeg ik vroeger nieuwe kleding, dan kon je op z’n Paasbest voor de dag komen. Dat is niet meer van deze tijd. Tegenwoordig vinden we altijd wel een reden om er leuk uit te zien. Toen de kinderen klein waren, gingen we nog wel eens eieren verstoppen in de tuin. Dat vonden ze geweldig. Ook dat is niet meer aan ons besteed. Nu kijken we meer uit naar mooi weer en de mogelijkheid om eens lekker buiten te zitten.
  • Met Pasen gaan we wel lekker koken en niet vergeten ook uitgebreid ontbijten. Dat doen we nog altijd. Tweede Paasdag vieren we met vrienden met een Paasbrunch. Nu al weer zin in! Kerst is gezellig, maar deze tijd heeft ook echt wat.
  • Met Pasen proberen we de tuin weer op orde te hebben. Ik kan er zo van genieten als de tuin weer onkruidvrij is, de perken zijn geschoffeld en de eerste tekenen van bloei in aantocht zijn. Heerlijk als alles weer gaat groeien en de bomen en struiken groen kleuren.
  • Met Pasen zal Perle dit jaar helaas hard moeten blokken voor haar laatste toetsen. Ik kan jullie vertellen dat ze ongelooflijk haar best doet, dus nu maar hopen dat het ook goed uit zal pakken.
  • Met Pasen gaan we voor het laatst oefenen voor de Marathon, deze is de week erna op 8 april in Rotterdam. Komen jullie ons allemaal aanmoedigen?

We wensen iedereen een heel fijn Paasweekend!

X