Houden jullie ook van die ouderwetse luchtjes?

Bij de ouders of oma thuis komen en andere geurtjes ruiken, herkennen jullie dat? Herkenbare geuren waar je je aan vast wil klampen. Zo kreeg mijn ene oma bijvoorbeeld bijna standaard Oil of Olaz met Sinterklaas cadeau en de andere werd overladen met zeep van Maya.

Ik herinner me nog zo goed dat wanneer ik de trap kwam oplopen bij mijn oma’s (zij woonden in een bovenhuis, de een in Voorburg, de ander in Hilligersberg), er altijd een bepaalde geur hing. Soms probeer ik die nog wel eens terug te halen. En heel soms als ik nog wel eens ergens binnenloop, dan ruik ik het ineens. Ik heb dat ook bij mijn eigen ouders en bij mijn schoonouders. Zo gebruikt mijn moeder bijvoorbeeld nog altijd dezelfde dagcrème en als ik haar gedag zeg dan ruikt dat zo vertrouwd.

Een van de andere favoriete luchtjes van mijn oma was dus Maya. Een paar jaar geleden kwam ik een vernieuwde Maya tegen in Spanje. De producten zijn enorm uitgebreid en is er naast zeep veel meer te krijgen. De geur is nog altijd hetzelfde. Nu ben ik zelf fan geworden van de bodylotion van Maya, het blijft echt heerlijk!

Maar ook bepaalde Eau de Cologne kan zo heerlijk verfrissend zijn. Zo zijn Acqua Colonia Intense, Happy Tangarine en 4711, het echte ‘kolnisch Wasser’ hier prima voorbeelden van. Het zijn geurtjes van nu, maar toch brengen ze je even terug in de tijd! Deze zijn overigens allemaal te koop bij Douglas.

X