Ja natuurlijk wil ik graag op kamers!

Zoals jullie deze week in het nieuws hebben kunnen meekrijgen, ligt de gemiddelde leeftijd van op kamers gaan steeds hoger. Hotel Mama blijkt nog niet zo aantrekkelijk te zijn!

Kosten van op kamers wonen liggen in de grote steden bijzonder hoog. Het is voor de meeste studenten niet meer op te brengen. Studenten kiezen er in het algemeen voor om een zo laag mogelijke studieschuld op te bouwen. Gezien de reiskosten nog steeds vergoed worden, blijkt dat het beste alternatief te zijn.

Perle

Op kamers gaan of beter ‘op mezelf gaan wonen’ is nog steeds wel een wens. Het lijkt me super leuk om een periode met mijn vriendinnen bijvoorbeeld in Rotterdam te kunnen wonen. Mijn ouders vinden het op zich prima, maar zien wel graag dat ik eerst mijn Propedeuse haal. Het is nu nog een droombeeld, maar het lijkt me een periode die ik nu kan meemaken. Dus het is “nu of nooit”. Mijn vader heeft het ook op kamers gewoond in Tilburg en heeft er vrienden voor de rest van zijn leven aan over gehouden. Mijn moeder heeft het niet gedaan en ziet het nog altijd als een gemis!

Marieke

Het moment van het uit huis gaan van de kinderen hoort nu eenmaal bij het leven. Van zo’n nieuwsbericht maakt mijn hart een sprongetje, terwijl ik zelf weet dat ik het enorm gemist heb. Dus ja, we zullen als het mogelijk is, haar geen strobreed in de weg leggen. Het is een mooie levenservaring en bovendien leren ze wel direct hoe het is om zelfstandig te leven. Ze moet dan ineens alles doen. Tot het zover is, zal ik volop genieten van elke dag dat ze nog thuis woont.

X

P.S. Lees ook ons blog over “Nieuw jaar, gewoon knallen