Is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag?

Bij mij is ontbijten echt wel de start van de dag. Ik heb het geluk dat ik vanuit thuis werk en de kinderen al voor zich zelf zorgen. Ik ben me er dan ook bewust van dat ik zelf mijn dag kan indelen en dat dat ook een soort luxe is.

Het beginnen met een kop koffie op mijn veranda met uitzicht op het Drie Rivierenpunt beleef ik iedere dag opnieuw als een ongelooflijk, lux, ontspannend ritueel. Sommigen vragen me wel eens of dat nooit gaat vervelen, ik kan daar heel direct antwoord op geven en dat is: NEE;)!

Mijn ontbijt of wel mijn ‘start-up of the day’ is niet heel erg verschillend van dag tot dag. Brood eet ik weinig, eigenlijk alleen in het weekend omdat ik het dan uitnodigend vind om met elkaar aan tafel te zitten. Doordeweeks maak ik standaard of een havermoutpap met vruchten of een granola met magere kwark en vruchten. Veel wijk ik daarvan niet af. De reden hiervoor is duidelijk, ik ga er namelijk goed van naar het toilet. Zodra ik hiervan afwijk, gooi ik op een of andere manier mijn hele huishouding in de war.

Vanochtend at ik dus een lekkere havermoutpap met groene en paarse vijgen en blauwe bessen. Wij eten veel vijgen, omdat vijgen rijk zijn aan kalium. Het plaatje ziet er mooi uit toch? Toch krijg ik werkelijk niemand in de familie die zich hieraan waagt. Mijn zoon start al jaren met muesli en chocola. Perle en mijn man eten altijd brood en als het kan stokbrood.

Of het de belangrijkste maaltijd van de dag is? Ik kan op deze havermout een heel eind vooruit, hoewel ik ook weet dat het belangrijk is om meerdere maaltijden per dag te eten. Dus ja, voor mij is het sowieso een goede basis. Elke maaltijd is belangrijk, ook het stukje fruit tussendoor. Overal zitten vitamines in die we allemaal nodig hebben. Probeer dus zo gevarieerd te eten lijkt mij.

X