Zo maar onbezorgd boodschappen in je karretje, is dat wel ok?

Laatst volgden wij in een praatprogramma op de televisie de discussie over de manipulatie van ons voedsel. Het kwam er eigenlijk op neer dat bijna alles dat je in de supermarkt koopt op een of andere manier gemanipuleerd is, zodat iedereen het lekker vindt. Het zette ons wel aan het denken, het maakt het onbezorgd boodschappen doen wel een beetje verleden tijd.

Wat kopen jullie?

Zo is witlof minder bitter gemaakt, zijn spruitjes niet meer zoals ze horen te zijn en is er zelfs suiker aan de sla toegevoegd. Weten we dan eigenlijk wel wat we eten? Wij verblijven regelmatig in Spanje en halen daar veel spullen bij de “Agricultura”. De boeren brengen hier hun waren voor particuliere verkoop. We begrijpen dat ook deze etenswaren bewerkt kunnen zijn, alleen het doet geloven van niet… De tomaten zijn namelijk hier en daar gebutst en zeker niet volmaakt rond, zo ook de aardbeien. Sla moet nog gewassen worden en de perziken zijn zoeter dan zoet.

Wij zelf hebben een kersenboom in de tuin en onze oogst dit jaar was enorm. Om uit te leggen, en hiervan weten we zeker dat er niets mee is gebeurd, hoe deze smaken, is bijna onbeschrijfbaar. Maar zo ongelooflijk zoet als deze kersen waren, echt fantastisch!

Zo is het ook lastig om in een supermarkt spullen te kopen waar op staat suikervrij of minder vet… Natuurlijk zijn wij verre van panisch, we hebben dit ons hele leven gegeten. Zo houden we af en toe ook gewoon van een lekkere vette snack. Ons favoriete snack zijn de loempia’s van de het karretje bij ons winkelcentrum. Heerlijk met hun zelf gemaakte chilisaus. Helaas moest deze kar na 25 jaar verdwijnen van de gemeente, dus zijn we op zoek gegaan naar een alternatief. Sorry, zelf maken is een optie, maar niet voor de snelle trek, dus doken we toch de vrieskast in voor kant-en-klare loempia’s. Maar saus, welke moeten we kiezen?

Nieuwe Chili Sauce

Er is een nieuwe Chilli Sauce Sweet met 50% minder suiker en is voor iedereen die lekker wil eten met minder suiker. De helft van de suiker is vervangen door stevia, dat gewonnen wordt uit de blaadjes van de Steviaplant, ook wel honingkruid genoemd. Natuurlijk zoet dus! Stevia bevat bovendien geen calorieën. Chilli Sauce Sweet is een feest bij de loempia, een gouden combinatie met dumplings. Als dipsaus bij allerlei snacks. Bij een hartige taart – té lekker. Zelfs een simpele tosti wordt er vele malen lekkerder mee. Chilisaus van Inproba is een echte smaakmaker! Bijvoorbeeld als marinade of basis voor een dressing (aanrader!). Altijd handig om stand-by te hebben dus. En eerlijk, wij eten deze saus ook gewoon bij stampot andijvie, dat is echt te lekker!

Al met al snacken wij dus ook en volkomen onbezorgd!

(Advertorial)

Onbezorgd

Fruit, direct van de boer!

Onbezorgd

Chilisaus, 50 % minder suiker

Onbezorgd

Zo snacken wij het liefst van tijd tot tijd!