Strapponi met eekhoorntjesbrood en munt!

Zelf pasta maken en natuurlijk ook de saus, in ItaliĆ« weten ze niet beter! Hoe doen jullie dat? Ikzelf maak eigenlijk nooit de pasta zelf, de saus wel. In het verleden heb ik dat wel eens gedaan, maar ‘wow’ wat gaf dat een rotzooi en wat was het veel werk. Of klaag ik nu over iets dat er niet toe zou moeten doen?

Heel eerlijk, ik heb ook even moeten opzoeken wat Strapponi voor pasta is. Bij de normale supermarkt zie je het niet liggen, dus er zat niets anders op dan zelf aan de slag te gaan. En wat bleek…: hoe simpel is het!

Voor de pasta heb je 400 gram bloem en vier eieren nodig, tenminste voor 4 personen. Het komt eigenlijk nog nauwkeuriger, voor 100 gram bloem heb je 55 gram ei nodig (zonder schil). Dus voor 400 gram heb je 220 gram ei nodig. Maak een kuiltje in de bloem en doe het ei in het kuiltje en gebruik een vork om de eieren door de bloem te klutsen. Er mogen natuurlijk geen klontjes in komen. Meng het tot het een deeg wordt, kneedt het deeg minimaal 10 minuten. Laat het deeg vervolgens even rusten, ongeveer een half uurtje. Rol het daarna uit tot een dunnen lap. Dit kost wel even wat moeite. Als je tevreden bent, laat je het 5 minuten rusten of beter een beetje drogen. Daarna kun je het snijden in mooie linten!

De saus vergt minder tijd en is eenvoudig klaar te maken. Je hebt 4 eetlepels olijfolie nodig, 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels verse munt en 500 gram eekhoorntjesbrood (gehakt of paddestoelen naar jouw keuze). Fruit de knoflook, munt en paddestoelen in de olijfolie tot de paddestoelen zacht zijn. Voeg een beetje zout toe en een beetje water en laat inkoken.

Kook de pasta in 2 tot 3 minuten gaar en voeg alles bij elkaar. Dit is echt smullen!

Foto Emma Lee, gerecht uit Pasta Grannies via Karakter Uitgevers