Lopen jullie al warm voor moederdag?

Moederdag is voor mij een normale dag zoals vele andere dagen. En toch hoop je stiekem dat je gezin je niet helemaal vergeet… Het kunnen kleine lieve gebaren zijn, eindelijk een beetje waardering voor wat je allemaal ongemerkt voor ze doet. Als moeder word je wel eens vergeten. Het is maar normaal dat de was gestreken in de kast ligt, dat er ’s avonds een maaltijd op tafel staat, dat het huis schoon is, de tuin gedaan is en dat de voorraadkast met hun favoriete eten weer gevuld is.

Heel af en toe heb ik er echt geen zin in, maar ja je loopt er toch iedere keer weer langs dus je hebt alleen jezelf er maar mee. Maar dan op zo’n dag als moederdag is het toch wel leuk als er iets van waardering komt, heel stiekem… Ik vind het heerlijk dat ik geen verplichtingen heb en dat ik mijn eigen tijd in kan delen, dus ik zal nooit klagen. Dat is een luxe die voor velen niet weggelegd is.

Op moederdag lopen we niet meer de deur plat bij onze eigen moeders. Het is echt een dag voor het gezin geworden. Natuurlijk bellen we ze even, maar er langs gaan dat moet op elk moment kunnen. Overigens loop ik zelf die dag de Innercircle van Rotterdam, dus ben druk doende.

Maar mochten jullie toch nog inspiratie willen hebben voor Moederdag, kijk dan eens op de site van Intratuin of ga er langs. Van de week liep ik er zelf even en werd echt overdonderd door alle seizoensbloeiers die er nu rijkelijk staan uitgestald. Je kunt er letterlijk niet om heen en wat brengt een kleur in huis, heerlijk! Daar kun je dus echt mee thuiskomen.

X

Foto @Jim Bakkum