Het leukste kwartier van Rotterdam: MAHO!

Maho, hebben jullie hier wel eens van gehoord? Wij tot voor kort geleden nog niet, maar kwamen hier al wel. Het is het gebied in Rotterdam achter de Meent, de Botersloot en de Pannenkoekstraat. De laatste tijd kwam ik hier steeds vaker, omdat juist hier de leukste boetiekjes, restaurantje en barretjes zitten. Het wordt ook wel het “Soho” van Rotterdam genoemd.

Maar vraag menig Rotterdammer naar de Maagd van Holland, dan zullen de meesten je vreemd aankijken. Het is eigenlijk niet echt bekend dat dit gebied zo heet. Wij hebben er eens goed rondgekeken en vinden het leuk om een paar tips mee te geven.

Wat is er te vinden?

Allereerst, houd je van gezond eten dan moet je bij Sajoer zijn. Je wordt hier ontzettend leuk ontvangen en je staat versteld van de vers bereide sapjes en bowls die ze voor je klaar kunnen maken. Daar staat tegenover dat je je bij Baker’s Dough je moet inhouden om niet alle smaken van cookies en andere lekkernijen te willen proeven.

Bij Very Cherry kun je de leukste vintage kleding shoppen. Houd je hiervan, dan is het zeker een must-visit de volgende keer in Rotterdam. Shop je voor je man, dan moet je eens kijken bij “the good people”. Bij Home Stock kun je je helemaal gek laten maken door de leukste woonaccessoires. Ook super leuk om hier een cadeautje voor iemand te kopen. Bij de Urban Photo Gallery vergaap je je aan de prachtige foto’s van nu en vroeger. Ik zag een foto van de Holland Amerika lijn en moest natuurlijk direct aan mijn opa denken. Wat zou hij trots geweest zijn als hij deze foto gezien zou hebben.

Dan voor een hapje eten: De Pasta Kantine, Tante Nel of Pix. Drie totaal verschillende concepten, maar alle drie de moeite waard om een keer uit te proberen. De Pasta Kantine is gespecialiseerd in pasta’s en salades. Bij Tante Nel kun je beter aan het einde van de dag neerstrijken. Hier schenken ze fantastische gins, met vers gemaakte patat, frikandellen en kaassoufflets. Te lekker haha! Houd je meer van een beetje lekker snacken dan moet je bij Pix zijn. Zij hebben de bar vol staan met de lekkerste pincho’s, maar hebben ook nog andere tapas op de kaart staan.

Erotische trekpleister…

En dan last but not least, Mysin! Hier verkopen ze de mooiste bikini’s, lingerie setjes tot erotische accessoires. Twee hartelijke dames kunnen je hier een complete uitleg over geven. Dus schroom niet en ga gewoon eens kijken.

Zien we jullie de volgende keer in Maho?

Maho

Pix

Maho

Tante Nel

Maho

My Sin

Maho

De Pasta Kantine

Maho

Urban Photo Gallery

Maho

Baker’s Dough

Maho

Home Stock