Durven jullie het aan je lippen te vullen?

Vollere lippen, zonder te zien dat ze zijn behandeld, is een veelvoorkomende wens bij vrouwen (en mannen) van alle leeftijden. Door Kylie Jenner is de taboe wel een beetje doorbroken, maar we moeten er ook niet in doorslaan. Ik hoor veel verschillende meningen. Waar de meeste mensen bang voor zijn, is dat het er nep uitziet. Wat ik heel belangrijk vind, is dat je echt zelf achter je keuze staat om een lipfiller te nemen. Jouw lichaam, jouw keuze. Zelf heb ik een mini-beetje lipfiller laten plaatsen in de randjes van mijn bovenlip, gewoon om het een keer te proberen. Hoewel ik heel graag nog wel een keer echt voor de volledige behandeling zou willen gaan, vind ik het nu echt nog niet nodig.

Natuurlijke look

Zelf wil je het resultaat wel zien, maar de omgeving mag het niet te veel zien? Denk vooraf goed na wat voor jou een natuurlijke look is. Deze is bij iedereen anders. Waar ik mij aan houd, is de gulden snede. Dit vinden we bijna overal in de cosmetische geneeskunde terug. De ratio tussen de boven en onderlip is idealiter 1:1.6 en het is ook het mooiste om hier altijd naar te refereren. Een te grote bovenlip is niet mooier. Daarnaast zijn er nog andere factoren waar je op moet letten, zoals “hoe is de anatomie” en “de stand van het gebit”. Heb je scheve voortanden dan zit er altijd een beetje asymmetrie in je lippen, vul je dit dan kan die asymmetrie juist meer opvallen.

De filler

In de lippen wordt altijd een hyaluronzuurfiller gebruikt. Je hebt hierin vele soorten merken, maar het komt vaak op hetzelfde neer. Belangrijk is wel om je goed te laten voorlichten over het product en dat je een paspoort krijgt van het product wat er is gebruikt

Verwachting

Net als bij mijn tips voor de bovenooglidcorrectie adviseer ik ook hier, dit niet ergens tussendoor te plannen. Het blijft een ingreep en je kan toch wel blauwe plekken krijgen. Gelukkig valt het met gebruik van een canule heel erg mee, maar weet wel dat ik altijd nog de naald gebruik om de puntjes op de i te zetten.

Willen jullie meer hierover weten, google eens naar de site van Polikliniek De Blaak of stel je vraag aan Irene.

Lees ook haar blog over de bovenooglidcorrectie.