Heerlijk onderuit zakken met kookboeken is voor mij een ultiem ‘me-momentje’

Kunnen watertanden bij alles dat je leest dat je eventueel zou kunnen klaarmaken. Ik geniet ervan nieuwe ideeën op te doen en nieuwe recepten te lezen in kookboeken of kooktijdschriften. Ook ben ik nieuwsgierig naar nieuwe smaakcombinaties.

Mee op vakantie!

Als ik op vakantie ga, koop ik meestal standaard de nieuwe Jamie en ben ik blij als er nog een Allerhande is uitgekomen. Heerlijk mee in de tas en in het vliegtuig al een beetje voorbereiden;). Ook een paar kookboeken mee. Mijn ‘Pulpo’ kookboek gaat overal mee naar toe. Sommige recepten ken ik al uit mijn hoofd, andere recepten blijven me verbazen. Persoonlijk vind ik dat iedereen die van koken houdt, dit boek in zijn collectie moet hebben.

Nieuw

Dit jaar heb ik ook drie andere kookboeken meegenomen. Nogmaals ik ben altijd in voor een nieuwe uitdaging;).

De eerste van Oprah Winfrey, ik zag deze in New York liggen en bedacht me dat er geen betere plek is om zo’n kookboek te bemachtigen als daar. Maar ja, ondanks dat we allemaal wel een beetje engels spreken is het niet handig. Tot mijn vreugde zag ik hem in Nederland liggen, dus de keuze was snel gemaakt. Dit kookboek bevat recepten van Oprah zelf, maar ook van haar moeder en oma. Gerechten die zo afwijken van wat wij in Nederland koken. Echt fantastisch, ik was werkelijk heel erg verrast. Denk hierbij aan een Artisjoksoep of Bloemkoolcouscous.

Het tweede kookboek, “De keuken in met Whisky“, trok mij natuurlijk aan door de titel. Ik ben vooral geen Whisky drinker, maar weet dat drank een heel verfijnde smaak kan geven aan het eten. Net even die extra touch, dus kom maar door met die recepten! Wat dachten jullie van Rivierkreeft met ganzenlever en blauwe bes? Vooral de combinatie had ik zelf nooit bedacht, hoewel ik laatst ook een recept heb gemaakt met Coquilles, appel en ganzenlever….

Dan het laatste boek dat ik mee heb genomen is Echt Eten! Dit met name omdat ik toch ook gezond en soms mager wil eten. Niet alles is mager in dit boek, maar bevat ook zeker een heleboel verrassende combinaties. We hebben de ‘spare-ribs’ eruit gemaakt, op ons kookei! Ongelooflijk dat Spare-ribs zo’n delicatesse kunnen zijn. Het vlees viel letterlijk van het bot. Maar zo ook de de groene asperges met citrus-vanilledressing, je likt je vingers erbij op!

Drie kookboeken waarvan ik er geen kwijt wil, maar die ik jullie wel kan aanraden. Je kunt ze bestellen via Karakteruitgevers.

Staan jullie ook graag in de keuken of laten jullie het over aan de mannen?

Succes!

P.S. Lees ook ons blog over gezonde Gemberthee!