Hebben jullie al plannen voor de aankomende vakantie?

Deze keer valt kerst best gunstig. Zo op dinsdag en woensdag hoeven de werkende onder ons maar drie dagen vrij te nemen om een hele week vakantie te hebben. Plak je er nog twee dagen aan vast heb je zelfs tien dagen vakantie. Genoeg reden om eens te bedenken wat voor kerstuitjes we zouden kunnen ondernemen naast de misschien ‘verplichte’ dates!

Deze keer blijven wij thuis en gaan we niet naar Spanje. Dit omdat Ryanair onze tickets heeft geannuleerd wegens stakingen van het personeel. Zo jammer, maar hebben besloten uiteindelijk dan maar eens van de feestdagen thuis te genieten.

Kerstuitjes zijn er volop. Ik ben een beetje op onderzoek gegaan en heb er een paar voor jullie op een rijtje gezet.

  1. Wat voor ons bijna een traditie is geworden, is de Winterefteling. We houden zo ongelooflijk van deze sfeer, de kampvuren en de Unoxworst! Natuurlijk gaan we ook voor de attracties, maar er rondlopen is al super!
  2. Zo is er in Breda op de markt een schaatsbaan aangelegd. Daarom heen is er van alles te doen. Echt geweldig om in de volledige sfeer te komen.
  3. Dit weekend is er overigens in Dordrecht een grote Kerstmarkt. Een aanrader als je nog geen plannen hebt, maar dat terzijde.
  4. In Rotterdam is er op het terrein van Hockeyvereniging Leonidas een gigantische schaatsbaan aangelegd. Ieder jaar komt deze terug. Ikzelf houd meer van de bar en gluhwein die omringt wordt door kerstbomen. Echt super gaaf aangelegd!
  5. Scheveningen is ook de place-to-be. Het Vreugdevuur wordt opgebouwd van 27 t/m 31 december en gaat vervolgens rond middernacht op 31 december aan. Deze oude traditie is heel bijzonder om te zien, ook de opbouw ervan.
  6. Zit het weer een beetje tegen, pak gezellig met elkaar een filmpje. Ouderwets naar de movies, wij houden ervan!
  7. Spelletjes spelen met elkaar op de lange donkere avonden! Wij spelen Yatzee, Vertellis of 30-seconden! Kennen jullie deze spelletjes ook?

Nou genoeg idee├źn van onze kant. Hebben jullie nog wat kerstuitjes in het vooruitzicht?

X