De december-agenda lijkt altijd vol te stromen, hoe gaan jullie om met Kerststress?

Bij ons is de decembermaand een drama. Tenminste het brengt wel een hele hoop gezelligheid, maar we hebben het gewoon druk. Ik noem het ook wel kerststress.

Het begint bij ons al eind november wanneer ‘onze opa’ jarig is. Dit wordt opgevolgd door de viering van Sinterklaas, die overigens dit jaar ongelooflijk gezellig was. Daarna ben ikzelf jarig op 14 december en onze ‘papa’ op 19 december. Daarna volgt Kerst, die de laatste jaren op onze schouders terecht komt. De viering van Oud en Nieuw is een soort nekslag, weer van alles in huis halen. En ja, ach, dan is op 3 januari ook onze broer en zoon nog jarig. Je kunt ook zeggen, jullie hebben het in 1 maand gehad haha!

Maar eerlijkheidshalve, wij houden van een feestje en daarom ook van gezelligheid. Wij houden van mensen om ons heen en wij houden er ook van om dan lekker te koken en onze gasten te verwennen. Het enige dat ons tegenstaat is continue die boodschappen in huis halen. Die zou je natuurlijk ook thuis kunnen laten bezorgen, maar ja we moeten dan ook wel weer toegeven dat het ook wel een walhalla is om te mogen kiezen tussen al dat lekkers.

Dus ja, het klinkt allemaal wat tegenstrijdig, gezelligheid en genieten van de ene kant, maar een beetje stress aan de andere kant. Het is daarom ook lekker om je rustmomenten te kiezen. Neem gewoon even die tijd voor de krant of een heerlijke film, het brengt je weer even helemaal tot rust. Natuurlijk kun je ook een massage tussendoor boeken, bijvoorbeeld bij Springcity Spa in Dordrecht. Onze ervaring lees je in ons blog hierover.

Succes met alle voorbereidingen, X