Opgeruimd staat netjes of toch niet?

De eerste week van januari zit erop en ik denk dat bij de meesten de kerstboom toch wel is opgeruimd. Bij ons ging de boom op 4 januari eruit. De boom had bijna een maand gestaan en had ook wel zijn beste tijd gehad. Maar wat is het dan ineens schoon en opgeruimd in huis! En toch mis je iets, iets gezelligs. Het is iedere dag al rond vijf uur donker en dan willen we toch een beetje gezelligheid in huis!

Het groenste boekje

Om hier wat aan te doen en Nederland over het gemis van de boom heen te helpen presenteert Intratuin het Groenste Boekje. Een gids vol inspiratie voor een frisse wind door het huis met per vertrek de mooiste planten en tips om ze mooi te houden. Ook de voorjaarstrends komen aan bod en Iris van Vliet (Mama Botanica) en Lotte van Baalen (Plants on Pink) delen hun favorieten. Opvallend is dat de bloeiende plant in 2019 een comeback maakt.

Nieuwsgierig? Vanaf vandaag is Het Groenste Boekje hier te downloaden en krijg je bij aankoop van een kamerplant op de webshop van Intratuin een exemplaar toegestuurd. Hoe leuk is dat?

Kerstboom

Boho Garden

Kerstboom

Into the Wild

Kerstboom

Rainbow Pastel

Kerstboom

Summer Breeze

Plek voor planten

Naast decoratief, zijn planten super functioneel: ze verbeteren de luchtkwaliteit en regelen de luchtvochtigheid in huis. Dit zijn alvast twee van de vele redenen waarom je eigenlijk in ieder vertrek wel één of meerdere planten zou willen neerzetten.

 

Dag Kerstboom, hallo voorjaarstrends 2019

Met de volgende vier voorjaarsstijlen ben je binnen mum van tijd over het gemis van je kerstboom heen:

De Boho Garden trend voegt een vleugje laid-back romantische folklore toe aan je interieur. Nonchalant, frivool en eenvoudig; het zit hem in de kleine dingen die een glimlach op je gezicht toveren. Warme geel- en groentinten en details als haakwerk, franjes en mooie manden van zeegras zorgen voor een natuurlijke touch in huis.

Met de Into the Wild trend trek je de natuur letterlijk naar binnen op momenten dat je behoefte hebt aan vrijheid en rust. Als het je ontbreekt aan tijd om een tent op te slaan naast een kabbelend riviertje, pak je thuis lekker een rustmoment. Natuurlijke vormen, gerecyclede materialen en prints met verwijzing naar de natuur helpen je ontsnappen aan de hectiek van alledag.

Levendige pasteltinten zorgen voor een ruimte vol fantasie en een knipoog. De Rainbow Pastel trend is speels en zorgt voor een verfrissend randje aan je interieur. Fantaseer, toon lef en combineer er naar hartenlust op los; vanwege de strakke basis kom je bijna overal mee weg.

Met de Summer Breeze trend creëer je thuis een sfeer die in Californië niet zou misstaan. Bij gebrek aan golven en een lading zand kies je voor warme kleuren, bamboe en aardewerk. Als de wind door je grote bloeiende kamerplant waait, is het net of er een palmboom naast je bank staat.

In het Groene boekje vind je verder veel tips over hoe je je planten moet verzorgen etc. Erg leuk om te lezen, maar vooral om je huis weer een voorjaarssfeer te geven.

Kerstboom

Tijgerorchidee

Kerstboom

Lepelplant

Kerstboom

Kokerbromelia

Kerstboom

Medinilla