Zo ongekend blij dat ik jarig ben: ik ben namelijk 18 jaar geworden!

Jaren, dagen, uren heb ik hier naartoe geleefd. De dag dat ik jarig zou zijn. De dag dat ik eindelijk 18 jaar zou worden.

Dit betekent voor mij:

  • dat ik eindelijk onder mijn eigen identiteit uit kan gaan!
  • dat mijn auto mij overal naartoe kan brengen.
  • dat ik dus ook niet meer door de regen naar school hoef (ik realiseer me dat dit een ongelooflijke luxe is).
  • dat ik anders ook mijn eigen afwezigheidsbriefjes voor school kan schrijven.
  • dat ik alleen op vakantie ga deze zomer.
  • dat ik direct kan stemmen op 21 maart.
  • dat ik mijn eigen ziektekostenverzekering en bankzaken moet regelen.
  • dat ik dit jaar (hopelijk) van de middelbare school af ga en ga studeren (super spannend, maar zo’n zin in).
  • dat ik misschien zelfs wel een keer op mezelf ga wonen (mijn moeder huilt nu al bij die gedachte).

Jarig zijn!

Ik houd van jarig zijn. Ik hou er misschien wel een beetje van om in de belangstelling te staan, maar ik vind het vooral heerlijk aan zo’n dag dat je al je vrienden en familie om je heen hebt. Ik wil het dan ook erg graag vieren met een feestje, maar dit valt eigenlijk niet te combineren met school. Er lijkt gewoon geen geschikt weekend te zijn.

Deze dag betekent natuurlijk ook cadeautjes krijgen. Ik ga niet ontkennen dat ik dat niet leuk vind. Ik hou heel het jaar door een lijstje bij, omdat ik anders uitgerekend de week voor mijn verjaardag niks kan bedenken.

Al duurt ook deze dag maar 24 uur, ik ga er volop van genieten!

X

P.S. Lees ook mijn stukje over alleen op vakantie.