Pasta, zo eenvoudig, zo lekker!

Pasta, wie houdt er niet van? Wij zijn er gek op met wel een aantekening: De saus moet vers zijn en niet uit een potje! Ik zie jullie glimlachen, want ik durf te wedden dat menigeen een potje opentrekt. Natuurlijk is dat super makkelijk als je haast hebt, maar vers maken is vaak net zo snel.

Ik heb sinds kort een nieuw boek in huis: Pasta Grannies! Zo leuk en zo inspirerend, overgeleverde recepten van oma’s in Italië! En stiekem, iedereen weet dat de kookkunsten van oma, de Italiaanse nonna, niet te overtreffen zijn. Als ik naar hun kijk, dan denk ik altijd: Zij begrijpen het!

Helaas raken veel van de echte traditionele Italiaanse recepten in de vergetelheid en dat mag natuurlijk niet gebeuren. In Pasta Grannies staan recepten van echte Nonna’s waar hun hele leven draait om koken. En vooral “koken met liefde”.

Voor een simpele saus voor 4 personen heb je naast 400 gram pasta het volgende nodig:

2 teentjes knoflook, fijngehakt, 3 eetlepels extra Virginie olijfolie, glas witte wijn, 500 gram gezeefde tomaten, snufje zout, 1 volle eetlepel gehakte peterselie, 50 gram pecorino of parmezaanse kaas geraspt.

Als je dit serveert met een frisse salade ben je helemaal klaar!

Foto: Emma Lee