Introductie van de verschillende injectables

Als ik met vrienden, kennissen of anderen spreek over mijn beroep, merk ik dat er eigenlijk heel veel onbekend is over injectables. Daarom hierbij een kleine introductie in deze beautyblog over de injectables, want wat zijn injectables nou eigenlijk en wat zijn de verschillen? Ook Marieke heb ik hier over bijgepraat!

De spierverslapper

Botuline toxine type A beter bekend als botox, bocoucture of azzalure. Deze wordt gebruikt voor de behandeling van rimpels welke zijn ontstaan door veelvuldig gebruik of een overactiviteit van spieren, bijvoorbeeld je fronsrimpel, kraaienpootjes of voorhoofdsrimpels. Deze bacterie maakt een gifstof aan die het zenuwsignaal naar je spier blokkeert. Het gevolg is dat de spier minder signalen door krijgt om samen te trekken en dus meer ontspant. Het is niet permanent! Het maximale effect zie je na 2 weken, en na een eerste behandeling duurt het ongeveer 4-6 maanden. Ik adviseer om de behandeling altijd 2-3x per jaar te herhalen voor het mooiste resultaat.

De hyaluronzuur filler

Het vullen van lijntjes of rimpels, lippen of het toevoegen van volume op die plekken waar het ontbreekt, gebruik je met een filler. Een hyaluronzuur filler bestaat uit een natuurlijke suiker, welke overal in de huid van nature aanwezig is. Dit maakt dat deze filler volledig afbreekbaar is. Ook bestaat er een oplosmiddel voor, genaamd hyaluronidase. Is er iets niet naar wens, dan kan je deze filler sneller doen oplossen. Hoe dieper je de filler plaatst (op het bot), en hoe minder beweging er in dat gebied zit bepaald hoe lang het effect is. Een filler in je lippen blijft daarom wat korter zitten, dan een filler op je jukbeenderen. Gemiddeld blijft deze filler tussen de 9-15 maanden zitten.

De biostimulator

Radiesse en polymelkzuur zijn de bekendere namen als het gaat om biostimulatie. Dit betekend dat de collageen aanmaak wordt gestimuleerd. Collageen zorgt voor stevigheid van de huid en geeft daardoor een jongere uitstraling. Het directe resultaat is minder snel zichtbaar dan met een hyaluronzuurfiller, maar de lange termijn effecten zijn vele malen groter. Polymelkzuur moet je vaker herhalen voordat je gewenste effect krijgt. Bij radiesse hoeft dat niet, maar dit middel is vaak wel wat duurder.

De draadjes

Threadlift: draadlift is eigenlijk de eerste stap richting een ingrijpendere methode voor huidverstrakking. Er worden middels een naald kleine draadjes onder de huid geplaatst welke dan langzaam door het lichaam wordt opgelost. Als je huid echt is gaan zakken, is het een mooie techniek. Ik weet hier nog niet zoveel vanaf, maar in juni krijg ik een training, dan meer!

Willen jullie meer informatie of een behandeling, loop gerust een keertje bij mij binnen op Polikliniek de Blaak