Er is weinig dat me kan weerhouden om te gaan hockeyen!

Hockeyen is mijn favoriete sport. Al vanaf dat het mocht bij onze vereniging, vanaf mijn zesde jaar dus, ben ik aan mijn stick verkleefd. Misschien ietwat overdreven, maar ik doe het echt heel graag. Er is dan ook zeer weinig wat mij ervan kan weerhouden!

Afgelopen jaar zijn we met mijn team, toen als eerste jaars Meisjes A1, kampioen geworden. Een geweldig feest was dat en uiteindelijk toch een kroon op ons werk van alle jaren. Dit jaar wordt mijn laatste jaar in de junioren. Ik vind dit team erg gezellig samen en niet geheel onbelangrijk, kennen we elkaar door en door. We weten elkaar goed te vinden in het veld door alle jaren ervaring die wij met elkaar hebben opgebouwd.

Van dit laatste kan je natuurlijk bedenken dat dat bij de senioren ook weer zo op te pakken is. Dat is waar, maar mocht je doorgaan naar het eerste team dan is het niet vanzelfsprekend dat je daar met al je vriendinnen naar toe kunt overstappen. Natuurlijk als ik de kans krijg, zal ik het graag doen.

Hockeyen is meer dan alleen maar sportief bezig zijn. Ik geniet er al van om op de club rond te hangen. Vooral op zondag als Heren 1 of Dames 1 thuis speelt, is het altijd erg gezellig. Het clubhuis is (meestal) afgeladen en langs de kant staan er dan genoeg mensen om iedereen mee aan te moedigen. Het is misschien ook wel een beetje ‘ons kent ons’, maar het blijft een gezellig samen zijn. Elkaar aanmoedigen en tegelijkertijd bijkletsen met je vrienden.

In de winterstop trainen we ook regelmatig bij Yousportz. Hier werken we hard aan ons voetenwerk en conditie. Gaan tot het uiterste, daar houd ik van. Jullie ook?

Hockeyen

Hockeyen