Dordt in Stoom, oude historie herleeft…

Soms kun je wel eens ergens lopen dat je het gevoel krijgt dat je terug in de tijd gaat. Dordrecht geeft je dit gevoel al heel snel door alle panden die zo goed bewaard zijn gebleven. Tijdens bepaalde evenementen in Dordrecht en met recht tijdens Dordt in Stoom wordt dit nog eens benadrukt.

Het weekend van 25, 26 en 27 mei is het weer zover en staat Dordrecht letterlijk op zijn kop. De straten zullen dan druk bezocht zijn en wij mogen vanaf de overkant hier heerlijk van genieten. De muziek verspreid zich over het water en de vlootschouw op vrijdagavond kunnen wij goed zien vanaf ons balkon. Ja, ik realiseer me altijd heel erg tijdens dit soort dagen dat we geweldig wonen.

Maar om de sfeer echt te proeven zal je toch echt naar Dordrecht zelf moeten gaan. Het gevoel horen, zien en meekrijgen van wat hier allemaal plaatsvindt, is uniek. De zaterdag is bomvol met allerlei activiteiten waaronder stoomtreinen en -boten die te bezichtigen zijn, draaimolens, orgels, kinderstoomtreinen, zalmvissersvloot, Huis van Gijn en nog veel meer. Vergeet niet iets lekker te eten of te drinken wanneer je het Huis van Gijn aandoet. Coffeelicious heeft nu eenmaal de prijs voor de lekkerste koffie en die mag je dan ook niet missen! En mocht je nog willen, dan zul je snel moeten zijn om een boottochtje te kunnen maken met Imbarcazione Barone.

Ik weet nog niet hoe ons weekend verloopt, maar dat we er iets van mee gaan krijgen, is zeker.

Lees ook ons stukje over Imbarcazione Barone.

See you there!

Gevoel  Gevoel  Gevoel

Gevoel