Ik heb echt mijn draai te pakken…

Na een paar maandjes kan ik zeggen dat ik mijn draai volledig heb gevonden in Delft. Ik vind het steeds leuker worden. Het is toch afwachten of je de goede keuze gemaakt hebt, ondanks dat ik al twee jaar wist dat ik dit wilde gaan doen.

Bij studeren hoort reizen. En bij reizen horen tassen! Het is fijn om met de juiste spullen op stap te gaan. Ik woon nog steeds thuis en ben achteraf blij met deze beslissing. Voorlopig tenminste! Als gevolg hiervan reis ik dus op en neer van huis naar Delft. Het is fijn om goed bepakt en bezakt te zijn.

Ik heb nu twee tentamenperiodes achter de rug en heb gewoon alles gehaald. Natuurlijk zeg je niet dat je trots op jezelf bent, maar ik geef wel toe dat ik er erg blij mee ben. Het stimuleert, maar het stelt me ook erg gerust. Je moet het uiteindelijk toch maar doen en halen! En een universiteit is toch even wat anders dan een middelbare school.

De overgang is me achteraf erg mee gevallen. Had geen idee wat en hoe ik het moest verwachten, maar één ding was zeker “ik was klaar met de middelbare”. Delft zelf is geweldig. De stad is niet te groot, goed overzichtelijk en er is heel veel voor studenten. Je kunt op veel plaatsen lekker en goedkoop eten. Dat is handig als je laat college hebt en nog even wilt nakletsen met andere studenten.

Ja, ik heb het echt naar mijn zin en mijn doel is mijn ‘P’ te halen. Wat mijn plannen daarna zullen zijn met betrekking tot mijn huisvesting zal ik dan beslissen. Vooralsnog ben ik blij met mijn rugtas van Herschel te koop bij Duifhuizen. Die beschermt mijn laptop prima en is fijn in het gebruik.

X

P.S. Lees ook mijn blog over “mijn tentamens“.

Duifhuizen

Duifhuizen

Duifhuizen

Duifhuizen