De tijd gaat door, de herfst is langzaam begonnen…

Ja hoor, de eerste nachtvorst hebben we gehad. Het was fris he de volgende ochtend? Herfst, in eerste instantie moet ik er niet aan denken. Bij herfst krijg ik altijd de gedachtes aan harde wind, regen en kale bomen. Maar het kan ook heel prachtig weer zijn met pittige temperaturen om heerlijk te sporten of lekkere wandelingen te maken.

Zo heeft iedere jaargetijde weer wat! Maar wat gaat de herfst ons brengen? Ik mag eigenlijk niet klagen, want de vorst dat heb ik slechts van horen zeggen. Ik ben nog in Spanje als ik dit schrijf en geniet nog steeds van temperaturen boven de 27 graden… En dat houdt nog niet op. Twee weken ga ik naar huis en na de Amsterdam marathon ga ik weer twee weken terug. Voor mij begint de herfst dus pas na 7 november… Dat zal een hele omschakeling worden.

Maar wat ik zie bij kouder weer is gezellig weer de openhaard aan, kaarsen aansteken en heerlijk tafelen met herfstgerechten. Met een man die jaagt is dat geen probleem! Vrienden uitnodigen of juist naar de film of een leuke musical. Daar vind ik de herfst en winter juist geschikt voor. In het weekend de kou opzoeken langs de hockeyvelden en aansluitend genieten met gezin en de wedstrijden doorspreken. Al met al zoeken we het weer meer in huis op.

Herfst doet me ook denken aan Halloween. Zo gezellig overal die pompoenen. In Nederland zie je toch dat Halloween steeds meer een gevestigd feest wordt. Wij vinden het in ieder geval leuk!

Maar wat is het ultieme herfstgevoel? Dat is voor mij toch wel op een mooie herfstdag struinen door het bos met je schoenen door de gekleurde bladeren banjeren en erna heerlijk warme chocolademelk drinken met appeltaart.

Wat is vinden jullie het leukst aan de herfst?

Lees ook ons blog over “nazomeren“!