18 jaar, wat geef je je dochter dan voor cadeau?

Het is toch wel een leeftijd waarvan je vindt dat je zoon of dochter iets extra’s mag krijgen, iets dat ze voor altijd bij zich houden. Iets dat hun altijd aan deze dag zal herinneren. Maar de vraag is dan wat? Het is best lastig om binnen een bepaald budget iets moois te vinden. De wensen liggen intussen hoog en wij worden er wel eens gek van wat anderen krijgen op deze dag. Of ze nu slagen, hun rijbewijs halen of dus 18 jaar worden, de cadeaus zijn soms niet aan te slepen. Ik zit met mijn handen in het haar om haar een passend leuk cadeau te geven. Wat geven jullie op zo’n speciale dag en hoe kunnen we hier nou mee omgaan?

Terug in de tijd

Toen ik 18 jaar werd kreeg ik van mijn ouders een gouden slaven armband. Ik heb hem nog steeds, ik weet het nog als de dag van gisteren. Nooit bedacht dat ik zoiets zou krijgen. Natuurlijk had ook ik een enorme verlanglijst opgesteld, maar dat stond er echt niet tussen. Maar het gaat er nu om dat we onze dochter iets moois willen geven. Het eerste dat mij dan te binnen schiet is ook een sieraad, maar waar trek je de grens?

Internet biedt hulp!

Hoe heerlijk is het dan om eens even op je gemak te kunnen gaan googelen? Ja, op je gemak denk je dan. Je wordt er zenuwachtig van en ziet door de bomen het bos niet meer. Uiteindelijk wil je iets toch zien en even vasthouden. Dus ik ben afgereisd naar onze plaatselijke juwelier. Op zich is dit wel handig, want mocht zij het niet helemaal haar smaak vinden dan kan ze het eventueel ook nog ruilen. En moet je dan kiezen voor iets met een inscriptie, naamletters of heel neutraal. Onze dochter is van simpel, dus daar gaan we dan maar vanuit. Ook ben ik afgereisd naar Gassan in Amsterdam, maar wow, dan mag je een aardige portemonnee bij je hebben. Overigens werd ik er super geholpen. Ik voelde me echt klant. Maar uiteindelijk wel met lege handen naar buiten.

We hebben nog een week, intussen weet ik wel wat, maar nog niet waar haha. Ik ga jullie nog even in spanning houden. Het wordt dus een “wordt vervolgd”.

X