Wij thuis houden van gezond fastfood….

Zo van maandag tot en met vrijdag mag het een wonder zijn als we met elkaar kunnen eten. Er is er altijd wel eentje die ontbreekt vanwege werk of studie. De inkopper is direct dat daarom het weekend zo fijn is als er ruimte is om dat wel met elkaar te doen. Maar terug naar doordeweeks: Gezond Fastfood is dan de oplossing. Een snelle maaltijd die wel gezond is, daar houden wij van.

In het kookboek “Gezond Fastfood” van Nora French staan 100 snelle, smakelijke en gezonde recepten voor het hele gezin. Wat gezond is, is uiteindelijk wel voor iedereen verschillend. Elk lijf is anders en reageert ook anders. Ikzelf geef er altijd een draai aan en zeg “ik eet waar ik me lekker bij voel”. Oh ja, dat is voor mij geen zak patat met veel mayo of zoals mijn kinderen heerlijk vinden “een mackie pakken”.

Gezond eten heeft misschien wel wat richtlijnen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Eet niet iets dat je oma niet als voedsel zou herkennen! Gebruik je gezonde verstand bij de keuze, kies niet voor pakjes en zakjes!
  • Eet niets dat niet kan rotten (even goed tot je in laten werken), denk hierbij aan chips, snoep, voorverpakte koekjes etc.
  • Eet volwaardig en hoogwaardig voedsel: Zitten er genoeg vitamines in en stoffen die het lichaam nodig heeft?
  • Er is niet echt een passend dieet voor iedereen: iedereen is anders en heeft andere behoeftes.
  • Gezondheid is besmettelijk, als je eenmaal jezelf eraan went om gezond te eten, wil je eigenlijk niet meer anders. Ik kan dit bevestigen.
  • En eten is niet alles, een beetje bewegen en niet te veel snoepen helpt bij een gezonder leven! Stress is funest, dus af en toe wat rust voor jezelf, aandacht voor je vrienden en familie is ook heel belangrijk.

Willen jullie hier meer over weten? Wij mogen een boek verloten en we kunnen jullie verklappen dat je echt gaat watertanden bij alle gerechten. En wellicht een goed idee om mee op te starten in 2019!

Wat moet je doen?

  • Like onze facebookpagina en delen zou geweldig zijn.
  • Like de pagina van Noralicious (Nora French)
  • En laat even een berichtje achter!

Dat is alles! Meedoen kan tot 7 december 2018.

X

Gezond fastfood

Als je maar pure chocola gebruikt!

Gezond Fastfood

Dit boek mogen we verloten

Gezond fastfood

Snacks voor onderweg

Gezond fastfood

Zalm met avocado, te lekker!