Het is voor ons een levensstijl geworden, lekker gezond…

De eerste vraag die misschien bij je opkomt: “maar wat is dan gezond eten?” Het is soms zo moeilijk om in te schatten, maar veel groenten en fruit eten, is natuurlijk gewoon goed!

Wij zijn nu een week in Spanje en ik zei toevallig ‘wow, we hebben nog helemaal geen vlees gegeten’. Daar is overigens niets mis mee, maar je eet hier sneller vis. Bijna in elk restaurant staat vis op de kaart en veel tapas is vis. Ook het rijpe fruit is hier in overschot te krijgen en heerlijk gegrilde groentes eten is geen straf. Wij houden ervan en afhankelijk van de hoeveelheid wijn voel je je er erg lekker bij.

Op dit moment drinken we nagenoeg geen wijn in verband met de halve marathon op komst. Daar valt of staat voeding overigens ook bij. Een lekkere pasta tussendoor daar is op dit moment helemaal niets mis mee. Omdat je door het vele lopen op moet passen dat je niet teveel calorie├źn verbrand ofwel afvalt.

Maar ook thuis houden we van vis eten. Zo wisten we laatst niet wat we wilden eten. Toen zijn we even langs de visboer gereden en hebben we een heerlijke tonijn-tartaar in elkaar gedraaid met avocado. Het weer liet het ook toe, nu met de koudere dagen hunker je naar een stamppotje. Voorlopig zijn we nog even in Spanje, dus de aardappelprakken moeten nog even wachten.

Mocht je wel vis willen eten, stop dan eens bij ‘het Wapen van Willemstad‘.

Lees ook ons blog over “de accessoires” voor deze winter.