Op vakantie gaan is genieten en herinneringen maken met elkaar

Wat een prachtige zomer hebben we dit jaar. Wat is het toch ongelooflijk genieten als je niet hoeft na te denken wat je aan moet en of het wel of geen mooi weer is. Het is echt heel bijzonder dat je elke keer het weerbericht kunt openen en kunt zien dat het de komende 8 dagen nog steeds ’s zomers is in Nederland. Toch kozen wij ervoor om weer naar huis te gaan in Spanje, het is daar toch anders genieten!

Het jaar liep allemaal wat rommelig, omdat we toch met elkaar rekening houden. Een man die druk is met werk, een dochter die moet slagen en een zoon die met tentamens zit. Allemaal op verschillende momenten en tijden. Dan is het echt fantastisch als we erachter komen dat we alsnog bijna twee weken met elkaar op vakantie kunnen gaan. En zo is het gegaan en genieten we nu met z’n vieren van de Spaanse zon.

In Spanje zijn, is toch anders dan thuis blijven. Iedereen is sowieso in een “relax” modus. Het is een ander klimaat, het is misschien op dit moment maar 3 graden warmer hier, maar het lijken er wel 10! Het gaat dus allemaal een beetje “tranquillo”! De avonden zijn zeker warmer en het eten wordt dan ook uitgesteld tot na 21.00 uur. Eerder is dat echt niet genieten, tenzij je airconditioned kunt zitten. We eten het eten van hier, heel veel vis, lekker licht. Dat is bij deze temperaturen echt aangenaam. En heel veel vers fruit, fruit dat hier door de zon gerijpt is. ’s Ochtends halen we vers brood, brood wordt hier heel de dag gebakken. Zelfs voor het avond eten rijden we nog even om zeven uur naar de bakker en komt het regelrecht uit de oven. Met het eten weten wij dus wel raad!

Ondanks de warmte maken we nog regelmatig kleine uitstapjes. De omgeving opsnuiven, andere geuren ruiken en begrijpen hoe het leven hier gaat. We blijven nog even, even nog genieten van elkaar.

Wat doen jullie deze zomer?

Volgen jullie ons al op Marieper?

X