Zelf verse gember thee maken, makkelijk en helemaal trend!

Niets is simpeler dan zelf gember thee maken. Natuurlijk kun je het zo in de winkel kopen, maar een stukje verse gember ook. Het is slechts een stukje of plakje afsnijden en met kokend water vermengen. De smaak van gember thee is veel intenser wanneer je het vers maakt. Het is zelfs een beetje pittig te noemen;).

Wat is gember?

Gember is niets anders dan de wortelknol van de gemberplant. De belangrijkste bestanddelen zijn gingerol en shogaol. Deze stoffen zorgen voor de pittige, hete smaak van gember. Ze hebben een pijnstillende en ontstekingsremmende werking. Gingerol blijkt tevens goed te werken als antioxidant, dus ook nog eens goed voor onze huid!

Waar is gember allemaal goed voor?

Wisten jullie dat gember één van de gezondste specerijen van de wereld is? Het staat bekend om zijn positieve effecten op je ingewanden. Gember zit vol vitamine B en E, en bevat ook foliumzuur! Maar gember doet meer!

1. Voorkomt een opgeblazen gevoel, maagzuur en misselijkheid

2. Bevordert de opname van voedingsstoffen

3. Reinigt je lichaam, gember staat namelijk bekend om zijn zuiverende werking.

4. Versterkt het immuunsysteem. Het blijkt dat gember heel goed is voor je afweersysteem. Door het innemen van gember geef je je afweersysteem op een makkelijke en snelle manier een natuurlijke boost.

5. Werkt als een natuurlijke pijnstiller: Er zijn aanwijzingen dat gember ook een pijnstillende en ontstekingsremmende werking heeft.

6. Stabiliseert je bloedsuikerspiegel: Dit herken je vast wel: je bent op dieet en de trek in zoetigheid is onweerstaanbaar. Eén bolletje gember kan je trek in zoet volkomen stillen en voorkomt daarmee dat je naar andere zoetigheden grijpt. Dat lijkt mij dan wel redelijk pittig, maar het is te proberen. Maar in dit geval heb ik ook nog een andere tip: Vitaviva!

7. Betere doorbloeding: Gember werkt heel goed bij menstruatiepijn en buikkrampen. Eén kopje gekookte gemberthee kan al wonderen doen.

Gember kun je overal kopen, is bij de meeste supermarkten gewoon te koop! Lees ook ‘Gezonde start van de dag‘.