Altijd mooi om verrast te worden!

Het festival zit er al weer op, maar er kwam voor mij ook een twee verrassende films uit die ik graag met jullie deel. Little Women en Little Joe waren voor mij de reden om toch even achter mijn laptop te kruipen.

Little women is een mooi drama over 4 zussen die het net na de burgeroorlog met elkaar moeten rooien. Hoe moeilijk het is om los te laten en te kiezen voor een onvoorspelbare toekomst. Ik denk dat we dat allemaal wel ervaren in ons leven, misschien zelfs wel iedere dag opnieuw.

Op de laatste festivaldag deed de Oostenrijkse filmauteur Jessica HausnerĀ Rotterdam aan om haar nieuwste film te presenteren: Little Joe. De titelfiguur is een genetisch gemanipuleerde plant die gelukkig makend stuifmeel loslaat. Of dat geluk nu wel of niet echt is, is niet echt relevant. Het gaat denk ik met recht over wat wij voelen vandaag de dag. Onze social media, waar ik zelf ook aan mee doe, laat ons vaak alleen maar geweldige en heel gelukkige mensen zien. Het is een onderwerp dat nauw aansluit op ons leven van vandaag de dag. Is het dan ook het ideale beeld dat we altijd gelukkig zijn of mogen we af en toe gewoon is even een ‘off-day’ hebben?

Twee films waarvan ik vind die meer dan de moeite waard zijn om te gaan kijken. Check natuurlijk even de site van Zoebie.nl voor een superdeal. Zij hebben sowieso voor Little Women tot en met 13 februari nog een leuke aanbieding.

X