Zien we jullie ook tijdens Amsterdam Fashion Week?

We hebben er even op moeten wachten, maar gelukkig kunnen we weer toeleven naar Amsterdam Fashion Week begin september dit jaar. Het is en blijft een super evenement en wij zouden het voor geen goud willen missen. We zijn erg benieuwd naar het nieuwe jasje dat Danie Bles eraan gaat geven midden op het Museumplein van 6 tot en met 9 september.

Wel is het moeilijker gemaakt om zo maar een kaartje te bemachtigen, dat is wel jammer. Mode-lovers zoals wij hopen alsnog naar binnen te kunnen. Het zou jammer zijn als het alleen voor BN-ers is weggelegd en andere genodigden die er uiteindelijk alleen maar gezien willen worden.

Nieuwe namen!

Het showprogramma is op zaterdag en zondag gevuld met gevestigde namen zoals warenhuis Hudson’s Bay, Penn&Ink N.Y., Silvian Heach, Goldbergh, 10DAYS, supermarktketen Lidl, Maison 365, Le Cafe Noir Studio & Jenneskens en Zoe Karssen. Nieuw is de See Now, Buy Now- formule gericht op de consument die tijdens het zien van de livestream de collectie direct kan kopen. Vanzelfsprekend biedt Amsterdam Fashion Week ook plaats aan designers en jong talent.

Vlak voor aanvang van elke show zijn er last minute kaarten beschikbaar die iedereen de kans geven op vrij toegang tot de show. Het volledige programma en details over de last-minute kaarten worden medio augustus via www.amsterdamfashionweek.nl bekend gemaakt. Het is dus te hopen dat je hier op tijd bij bent. Ik vind het een beetje een stress verhaal, maar misschien valt het uiteindelijk mee.

Wat is er nog meer te doen?

Naast het hoofdprogramma zijn er tal van andere initiatieven en activiteiten waarmee de hele stad mode ademt. Direct naast de showlocatie is er een openbare pop-up bioscoop. Hier zijn alle shows te volgen via een livestream en zijn er exclusieve backstage movies, interviews met designers, Fashion Talks en workshops. De bioscoop is vrij toegankelijk en biedt per keer plaats aan 25 mensen.

Pop-up shops

Van 6 tot 9 september opent ook het AFW Department store in het Museum Quarter, met shop-in-shops van onder andere Lois Jeans, Lola Harper James, Mendo, Pauw Luxury Denim, Stieglitz, een blow-dry bar en een Libertine Café.

Houd je van fashion?

Het hele jaar door kan iedereen op het platform www.amsterdamfashionweek.nl en de social kanalen terecht voor het laatste fashion, beauty en lifestyle nieuws. Hierop zal ook al het nieuws omtrent Amsterdam Fashion Week te vinden zijn. Het is erg leuk om de laatste fashion nieuwtjes hier te lezen. Wij volgen ze op de voet.

Nou, misschien zien we elkaar in Amsterdam. Laat ons weten of je gaat!