Werd toch een beetje zenuwachtig voor de examenuitslag…

Oh jongens, de druk is van de ketel: IK BEN GESLAAGD! Het is al weer een paar dagen geleden, maar ik heb ook het gevoel dat ik even van het leven heb genoten en niets meer wist van tijd of welke dag het was! Maar, ik ben weer geland!

Ondanks dat ik echt heel hard gewerkt heb het afgelopen jaar en redelijk goed de examens inging, maakte ik mijn landelijk examen niet zo heel erg goed. Je kunt namelijk direct de antwoorden lezen op internet en ik wist dat ik mijn examens niet goed had gemaakt. Daarom op de dag van de waarheid zag ik met enige zenuwen de examenuitslag tegemoet.

De zenuwen sloegen pas echt toe op de ochtend zelf. Die ochtend van de examenuitslag waren de N-termen bekend geworden en wist ik ongeveer wat mijn uitslag zou zijn. Naar mijn berekening had ik het net niet gehaald… Iedereen moedigde me aan door te zeggen dat ik waarschijnlijk te streng voor mezelf was. En daar ging ik me steeds meer aan vast houden met de angst dat het dan ook weer tegen kon vallen.

Uiteindelijk kwam om 14.00 uur het verlossende woord: ik was geslaagd! Ik ben en was zo ongelooflijk blij. Tranen van geluk en van ontspanning kwamen er ook. De spanning gleed van mijn schouders die ik toch nog een beetje had onderschat. Gelukkig waren mijn moeder, broer en mijn besties bij me. Champagne werd direct gespoten, wow, wat was ik ongelooflijk blij. Het kwam eigenlijk ook nog niet helemaal binnen. Pas nadat ik ’s avonds mijn cijferlijst had ondertekent, wist ik het zeker.

Nu, het allerbelangrijkste, kan ik echt vakantie gaan vieren! En ten tweede, me helemaal voorbereiden op Bouwkunde. Daar heb ik heel veel zin, ik weet niet wat ik had gemoeten als ik het niet gehaald had. Maar daar hoef ik me gelukkig niet meer druk over te maken.

Iedereen alvast een hele fijne vakantie. Blijf me volgen om te zien waar we naar toe zijn gegaan!

X

Examenuitslag

Examenuitslag