We stellen onze eisen steeds hoger…

Het lijkt wel hoe ouder we worden, hoe wijzer onze keuzes worden, we meer eisen gaan stellen…. Herkennen jullie dat? We willen het liefst nog overal aan meedoen, we moeten vooral veel! Terwijl als we de keuzes goed maken, we stiekem ook weten dat we niet echt iets gaan missen. Ik word daar wel steeds beter in, maar blijf nog wel goed in beweging! En hoe lekker kan het zijn om even helemaal lekker niks te doen en niks te moeten.

Verplichtingen of niet?

In principe ben je nooit iets verplicht, je kiest er altijd zelf voor om te gaan of iets te doen. Het heeft wel altijd een gevolg op jouw keuze en die ga je vaak dik overwegen. Ik heb nog wel eens dat ik iets doe, waar ik eigenlijk geen zin in heb en dan ook besef op het moment dat ik de verkeerde keuze heb genomen. Toch word ik er steeds beter in.

Andere Keuzes…

Wat gebeurt er als je een andere weg inslaat, dingen anders gaat aanpakken? Zo moeilijk is dat antwoord niet, want waarschijnlijk ga je er jezelf veel beter bij voelen. Het levert je vrijheid op en waarschijnlijk een beter humeur!

Lekker niksen

Eigenlijk zou iedereen even de tijd moeten nemen om lekker te niksen. Ik voel me meestal schuldig, maar hoe lekker is het om even niet weg te hoeven “moeten”. Hoe lekker is om ’s avonds onderuit te gaan met een tijdschrift en een kop thee of koffie of jouw favoriete Netflix serie te kijken. I love it, maar probeer hier wel een balans in te vinden.

Makkelijker dan gedacht!

Hoor ik jullie zeggen “dat is makkelijker gezegd dan gedaan?” Ik ben inderdaad graag productief tot ik erbij neerval, maar ik laat het steeds meer toe. En het geeft me uiteindelijk zoveel energie, genot, dat ik er een vrolijker en productiever mens door wordt. Ik ben benieuwd hoe jullie hier mee om gaan, om gaan met “het moeten”.

X