Een vakantie maar dan genieten van thuis: Staycation!

Thuis blijven, nergens naar toe gaan en een diepere waardering kweken voor de veilige haven waar je al bent maar meestal niet ziet omdat je te druk bent. Dat vakantie een mindset is en geen bestemming beseffen steeds meer mensen.

Volgens het Trendrapport Toerisme gaan we met de klimaatverandering steeds vaker en liever op vakantie in eigen land. Een staycation creëert een vakantiegevoel zonder stress. Controleverlies wordt gezien als een belangrijke bron van stress, en bij een staycation weet je wat je kunt verwachten. De voordelen van de staycation vakantie kan met name de rustfactor zijn: “Het gaat niet om waar we naar toe reizen, maar om de houding die we hebben op reis. Thuis kan net zo rustgevend zijn als op een tropisch strand.”

Kies voor het gemak en comfort van thuis en geniet van je vrije dagen en momenten. Om het ultieme vakantiegevoel thuis aan te wakkeren presenteert Intratuin drie staycationthema’s die samengesteld zijn met de nieuwe tuinmeubelencollectie   2019. In eigen tuin, op het dakterras of op het balkon. En om het af te maken is er samen met Spotify een passende afspeellijst gemaakt voor ieder thema. Voetjes omhoog, muziekje op, chillen maar!

Intratuin heeft ook een aantal nieuwe inspiraties zowel in de winkel als on line:

Bohemian Ibiza

Wel in de mood voor de festivalsfeer maar geen zin in vliegen? Haal de vrije eiland sfeer en hippiesvibe naar je tuin, balkon of dakterras! Blote voeten, een houten tafel om met al je vrienden aan te dineren of borrelen, Spotifylijst aan, gekoelde drankjes binnen handbereik en (met een beetje geluk) de prikkelende zon op je gezicht. Veel meer heb je in principe niet nodig. Hoor je de eilandgolven al kabbelen in je eigen luie stoel?  

Zen Japan
Dé trend van 2018 en 2019? Shinrin yoku, dat is Japans voor ‘baden in de atmosfeer van een bos’. Deze trend komt overwaaien uit Japan, waar ze al veel langer weten dat een dag in de natuur de bloeddruk verlaagt, stresshormonen vermindert en het gevoel van rust en welzijn vergroot. Laat de natuur haar werk doen en kom tot rust: zen is back.

Joie de vivre du Côte d’Azur
Zeg jij ‘vier het leven’, dan zeggen wij Côte d’Azur. De mooiste streek van Frankrijk ligt in het zuiden, aan de azuurblauwe Middellandse Zee, en is dé plek om het leven te vieren en te genieten van de ondergaande zon, het strand en het verse eten. Toch? Niet perse! Net zo gemakkelijk geniet je gewoon bij jouw thuis, chez toi, van het Franse leven. Frankrijk thuis maar dan zonder de file op de Autoroute du soleil, la vie est belle!

Meer informatie over een vestiging in de buurt is te vinden op www.intratuin.nl.

Intratuin