Zo’n ongelooflijke zin in de kerstvakantie

Het studentenleven is ongelooflijk leuk, ik ben zo blij dat ik ben gaan studeren. Vooral omdat ik nu iedere dag met iets bezig ben dat me werkelijk interesseert en leuk vind. Daar staat tegenover dat we sinds de zomervakantie geen dag meer vrij hebben gehad. En dat ga ik nu wel een beetje voelen.

Studeren is dus leuk, maar ook zeer vermoeiend. Het is niet meer een proefwerkje over één hoofdstuk, nee die tijd is voorbij. Tentamens gaan over een volledig boek en daarnaast heb ik in mijn studie te maken met heel veel werkstukken die deadlines hebben. Ja, het is gewoon aanpoten. Dat is niet erg, nogmaals ik ben blij met mijn studie Bouwkunde, maar ik ben wel toe aan een break.

De kerstvakantie, nog 1,5 week, ik heb er zo’n zin in. De tijd van feestjes, festivals en uitslapen, kan ik me al bijna niet meer herinneren. Natuurlijk gaan we in het weekend wel eens stappen, maar ik heb ook mijn hockey nog. Daar moet ik ook rekening mee houden. Dus aankomende vakantie ga ik weer eens even ouderwets genieten van “even niets”. Geen studie, geen klok, geen hockey, oh yes!

Kerst en Oud en Nieuw vieren we gezellig thuis. Daar hoef ik ook geen stress over te hebben. Heerlijk, ik kijk echt uit naar deze twee weken en ja, dan wel weer aan de bak. Maar dat is dan even voor later!

Hebben jullie nog plannen voor de Kerstvakantie?

X

P.S Lees ook mijn blog over “het gaat goed met mijn studie