Wie bepaalt wat wel of niet oké is?

Je komt allemaal wel eens situaties tegen waarvan je weet dat het eigenlijk niet oké is. Tenminste, het voelt niet goed. Maar wie bepaalt nou eigenlijk dat dat zo is? Daar is maar één antwoord: jij zelf! Maar laten we eens een paar voorbeelden aanhalen en even voor de duidelijkheid, het gaat vaak maar om kleine dingen!

  • Ik stippel bijvoorbeeld mijn ochtend ritueel volledig uit. Kom ik in tijdnood doe ik de gekste dingen, zoals mijn koffie drinken tijdens het douchen. Deze staat dan tussen de zeep haha te wachten op mij…
  • Tegenwoordig heb ik bij alles voor het lezen een bril nodig, pfff word er zo moedeloos van. Een dingetje dat hoort bij het ouder worden. En soms lees ik dan niet de gebruiksaanwijzing en doe maar wat. “Ontkenningsfase” heet dat toch?
  • Sommige woorden heb je al zo vaak gebruikt en als Zwijndrechter (bijna Rotterdammer) weet ik dan nog steeds niet hoe ik bijvoorbeeld “Charlois” uit moet spreken. Ik moest er laatst zijn en zeg het dan maar op verschillende manieren haha.
  • Te laat met iets beginnen en tegelijkertijd weten dat het bijna onhaalbaar is om het nog af te krijgen…
  • Of te veel willen doen op 1 dag en dan ’s avonds bek af zijn…
  • Pas beginnen met eten als je de juiste zender of Netflix-serie hebt aangezet. (deze is echt erg, maar gebeurt wel als ik alleen ben;))
  • Als ik alleen thuis ben en weg moet, check ik soms nog drie keer of ik alles wel heb uit gedaan en of de deuren op slot zijn. Controlfreak of Dwangneurose…

En zo kan ik nog wel even door gaan! Herkennen jullie iets? Let us know!

X