Hebben jullie wel eens gehoord van Cryotherapie?

Als de dag van gisteren herinner ik me dat Rody, eigenaar van Yousportz, me vertelde dat hij een cryo had aangeschaft. Ik stond niet gelijk te springen, eigenlijk alleen omdat ik niet zo goed wist wat ik ervan moest vinden. In principe ben ik van het type van “doe maar gek, dan doe je gek genoeg!” En wie zit er dan op te wachten om bijna 3 minuten in min 160 graden te gaan staan?

Maar als influencer en als frequente bezoeker van mijn sportschool vond ik wel dat ik moest weten waar we het over hebben. Hoe voelt het en doet het daadwerkelijk wat cryotherapie belooft te doen? Dus JA, ik wilde die kracht van enorme kou wel eens ervaren.

Uiteindelijk wilde ik graag de kracht van de cryotherapie ervaren, omdat ik last had van pijn in borst aan mijn littekenweefsel. Te veel getraind tijdens corona, waardoor alles ging trekken. In totaal ben ik er drie keer in geweest, waarvan twee met echt last van mijn borst. Het is natuurlijk serieus echt koud, maar dat duurt slechts drie minuten. Het gevoel daarna, alsof je in een warme kroeg komt na het skiƫn, is verslavend. Ik kan me voorstellen dat je dat keer op keer wilt beleven. Voor mij het belangrijkste is dat mijn pijn verdween en ik lekker zonder last op vakantie kon gaan.

Wat is Cryotherapie ?

Cryotherapie is een behandeling waarbij je lichaam een korte tijd van 1,5 tot 3 minuten wordt blootgesteld aan extreme kou. Dit zorgt ervoor dat de bloedtoevoer naar vitale organen en weefsel wordt versterkt. Dit heeft als gevolg dat verrijkt bloed vervolgens door je gehele lichaam stroomt, je afvalstoffen beter worden afgevoerd, ontstekingen worden aangepakt en de celvernieuwing wordt gestimuleerd. Stap 1,5 tot 3 minuten in een cabine gevuld met droge kou (stikstof) van min 140 to min 160 graden, en ervaar, naast een enorme energieboost, bijzondere gezondheidseffecten.

Wat kunnen bijzondere gezondheidseffecten zijn wanneer je deze behandelingen een aantal keer herhaald?

  • versterking van je immuunsysteem (best lekker nu in coronatijd!)
  • sneller herstel van spieren na fysieke belasting
  • afname diverse chronische pijnklachten, zoals remt, migraine of spierpijn
  • verbetering van je slaapkwaliteit
  • stimulering van je stofwisseling
  • versteviging van de huis (aanmaak van collageen) en bloedvaten
  • afname huidaandoeningen, zoals psoriasis, eczeem en rosacea
  • toename aanmaak van endorfines (gelukshormoon
  • stress/angst/depressie vermindering