Wat doen jullie eraan om Corona buiten de deur te houden?

Het is en blijft een bijzondere tijd. Corona leek een beetje over te waaien in Nederland, maar slaat nu keihard terug. Hoe staan jullie hierin? Wat zal de herfst ons brengen?

Eind april / half mei pakte ik zoveel mogelijk het leven weer op met de richtlijnen die we kregen van de overheid. Er was en is toch weer veel mogelijk. Uit eten gaan was in het begin best spannend, maar werd al snel ons vaste uitje met name in het weekend. Ook hadden we het geluk op vakantie te kunnen gaan naar Spanje. Veel mensen keken ons vreemd aan, maar het voelde daar voor ons veiliger dan hier op de overvolle stranden.

Helaas keerde het tij en werd Spanje zelfs weer helemaal oranje. Ik kon het mezelf haast niet voorstellen, maar het was en is wel zo. Dus terug in Nederland gingen we aan het werk met de hoop dat we misschien nog wel een keertje terug zouden kunnen gaan dit jaar. En Yes ik kan nu vertellen dat ik toch weer terug ben in dit fantastische land. Het heeft me wel bezig gehouden of ik wel of niet in het vliegtuig zou stappen, maar ging uit van het goede van de mens en vertrouwde erop dat er in principe gezonde mensen in het vliegtuig zullen stappen.

Nu ben ik zo blij dat ik hier nog kan zijn. Het zijn de mooiste weken van het jaar: the Indian summer! Nog steeds een graad of 24 maar niet meer zo extreem warm. Je kunt dus wel in je zomergoed over straat, zelfs nog in bikini op het strand, alleen de avonden vragen om een vest of een sweater. Nou, niet vervelend toch?

En thuis, hoe zal het straks thuis weer gaan met die oplopende cijfers in Nederland? Het is bij ons zo lastig in te schatten met onze jong volwassenen in huis. En ook wijzelf komen overal… Natuurlijk liggen keuzes bij jezelf en hoef je drukke situaties niet op te zoeken. Maar laatst gingen we niets vermoedend ergens eten en later bleek (via de mail) dat er Corona was geconstateerd. Dan komt het ineens heel dichtbij en schrik je toch even! Onze ouders houden we op dit moment maar weer op afstand, zeker nu we weer meer naar binnen zullen gaan.

Het is en blijft een lastige tijd, maar hé we maken er gewoon toch een mooie tijd van!

X