De plek om even heerlijk neer te ploffen: Coffeelicious

In Dordrecht is het al een gevestigde naam, maar zijn jullie er al eens geweest? Bij Coffeelicious kun je terecht voor de beste kop koffie van Nederland, zo maar bij ons in de buurt. Dat is dus de eerste gouden tip aan jullie. Maar natuurlijk kun je er voor veel meer terecht.

Wij vinden het tegenwoordig een ongelooflijke luxe om op zaterdagochtend vroeg op te staan om snel richting de markt te gaan hetzij in Dordrecht of Rotterdam. Je kunt dan nog in alle rust slenteren en de benodigde boodschappen in huis halen. En hoe lekker is het dan om ergens te gaan ontbijten? Dat doen wij dus bij Coffeelicious. Ultieme verwennerij vinden wij het, maar het is zo ongelooflijk genieten.

Het ontbijt

Je kunt je ontbijt natuurlijk helemaal zelf samen stellen van een heerlijke kom griekse yoghurt met fruit en granola tot een sandwich met Avocado. Of wat denken jullie van verse scones, roerei of overheerlijke ‘pancakes’? Dit alles aangevuld met die geweldige bak koffie of een vers sapje is je ontbijt toch een bodem voor de rest van de dag. Ja, mocht je nog een extraatje willen, de taarten en brownies worden de hele dag door vers gebakken. Deze kun je overigens ook mee naar huis nemen. Dat doen wij meestal, omdat we redelijk vol zitten van het ontbijt!

Huis van Gijn

De laatste keer hebben wij geluncht op een zonovergoten dag bij Coffeelicious, maar de locatie ‘Huis van Gijn’ te Dordrecht. Wij kunnen niet anders zeggen dan dat jullie hier absoluut een keer naar toe moeten. De oude stadstuin waar je via een poort in terecht komt, en waarin je bij mooie dagen natuurlijk kunt zitten, is gewoon een sprookje. Je waant je echt even terug in de tijd. En de rust die je hier vindt, is onbeschrijfbaar. Het lijkt ook wel of iedereen er een beetje zachtjes van gaat praten. Drie vriendinnen zagen wij heerlijk thee drinken met iets lekkers erbij. Twee andere dames bestelden een high-tea, zag er fantastisch uit. Een engels echtpaar koos natuurlijk voor de scones! En wij, wij kozen twee panins’s met twee verse fruit sapjes en sloten af met een verse muntthee. De panini’s waren best groot, dus een taartje zat er deze keer niet meer in.

Wij konden gelukkig heerlijk in de tuin zitten, maar bij wat minder weer is het binnen ook heel gezellig. Sinds kort is er een nieuw interieur in engelse stijl die afgestemd is op de locatie. Het ziet er prachtig uit.

Okee, we konden het toch niet weerstaan om twee brownies mee naar huis te nemen en eerlijk is eerlijk voor dat we thuis waren was er al eentje van op….

Zien we jullie de volgende keer ook bij Coffeelicious?

X

Coffeelicious

Verse Sapjes!

Coffeelicious

In de tuin van Museum Huis van Gijn