Ondanks een challenge die je aangaat tot kerst, is een “cheat-day” niet altijd te vermijden….

Drie maanden een challenge aangaan, een doel stellen met een hele groep medesporters, ieder voor zich, maar toch met elkaar… Het lijkt vreemd en tegelijkertijd voelt het zo goed. Iedereen is bezig met het volgen van een programma om hun eigen doel te bereiken. Het stimuleert zo ongelooflijk om je te houden aan de lijnen die je voor jezelf hebt uitgestippeld. Maar toch….. Een cheat-day heeft iedereen toch wel eens?

Dan ga je op vakantie en mag je eigenlijk niet eens een wit wijntje op een gezellig terrasje en zeg je tegen alle toetjes en ijsjes nee! Maar even…. Er is toch niemand die het ziet;)?

De eerste week van mijn vakantie ging super goed. Ik heb me aan alle spelregels gehouden. Nou heb ik eigenlijk niet zoveel te klagen, maar krijg gewoon die drie zomervakantie kilo’s er nog steeds niet af. Dat is nu mijn doel en ik ben aardig op weg. Ik sport ook hier regelmatig, de sportschool ligt op ongeveer 250 meter van mijn huis. Heerlijk, als ik een uurtje na het eten over heb, ga ik zelfs even.

Toetjes of tussendoortjes

Maar toch, ineens was het daar… We gingen uit eten, ik hield me netjes… Tot de desertkaart kwam… Kijk nu je oplet met wat je eet, heb je ook geen vol gevoel. Dat is oprecht een fijn gevoel, maar als je uit eten gaat, biedt het nog wel ruimte voor iets lekker… Ik heb het niet kunnen laten en ja hoor daar kwam mijn coulant! Ken je dit toetje? Een warm chocolade cakeje en wanneer je het open snijdt, druipt de warme chocolade eruit. Het wordt vaak geserveerd met een bolletje ijs en in dit geval met fantastisch aardbeienijs, zoooooo lekker! Ik heb ervan genoten!

Maar ook nu in deze tijd van het jaar, de aanloop naar Sint en Kerst liggen de verleidingen voor het oprapen. Kunnen jullie het allemaal weerstaan?

Lees ook ons blog over brood!