Benieuwd hoe mijn eerste dagen bij bouwkunde zijn verlopen?

Eindelijk mocht ik beginnen in Delft met mijn studie Bouwkunde. Dat het spannend is zo’n eerste dag hoef ik jullie natuurlijk niet uit te leggen. Wel wist ik goed waar ik moest zijn door de introductie week. Dat is wel goed om naar toe te gaan als je gaat studeren in welke stad dan ook. Maar dan het moment dat je in de auto stapt om richting Delft te gaan, levert toch even een verhoogde hartslag op.

De files vielen mee, daar had ik me goed op voorbereid. De dag begon met nog een kleine uitleg van wat we kunnen verwachten het eerste jaar. En ja natuurlijk ook het verhaal “kijk links van je, kijk rechts van je, die zijn er over een half jaar niet meer”…. Blij word je daar niet van, het moedigt wel aan om niet tot die studenten te horen.┬áHet tweede gedeelte van de dag was een college en gingen we direct van start. Gelukkig had ik de goede boeken gekocht en kon ik het allemaal goed volgen.

Helaas was ik wel snip verkouden terug gekomen van Ibiza en dat sloeg direct op mijn ogen. Mijn neus was niet te stoppen met als gevolg dat mijn voorhoofd volledig dicht zat. En om nog meer te zeuren, ik was mijn “ver-weg-kijk” bril kwijt. Gelukkig heeft mijn moeder bij het Kruidvat snel een -1 gekocht, hartstikke leuk overigens. Is best aan te raden om daar een extra bril te kopen. En intussen ben ik gelukkig hersteld en kan ik me volledig focussen.

Mijn eerste dag en weken zijn snel voorbij gegaan. Ik heb overigens wel pech, want de faculteit borrels zijn op dinsdag en donderdag, precies de dagen dat ik train met mijn team. Hier moet ik af en toe dus een oplossing voor vinden.

Binnenkort meer over mijn studie.

X

P.S. Lees ook mijn verhaal over “Introductieweek