Wel eens gehoord van Body Positivity?

Hoe tevreden ben jij met jezelf? Daar komt het in een kort zinnetje op neer. Je leest er tegenwoordig wel heel veel over. Zijn er zoveel ongelukkigen onder ons of durven we er steeds meer voor uit te komen?

Ik zeg eerlijk, het is voor iemand met weinig tegenslagen moeilijk in te schatten. Ik zie op Instagram heel veel voorbij komen van ongelooflijke verhalen waarbij ik me dan zelf afvraag “waarom wil je dit allemaal delen”? Maar misschien hoort het juist ook bij een verwerkingsproces of kun je anderen ermee helpen. Ik verbaas me er ook wel eens over wat men allemaal tegen elkaar zegt of schrijft. Iedereen is uniek, wees gewoon een beetje lief tegen elkaar!

Ouder worden…

Uiteindelijk is niemand perfect. Ja, als je op instagram kijkt, geeft dat soms een vertekend beeld en denk je dat het overal een prachtig leven is. Natuurlijk heb ik ook wel eens mindere dagen, denk je niet dat ik het lastig vind om ouder te worden? Ik vind het lastig om afscheid te moeten nemen van dingen die ik graag deed toen ik jong was, zoals stappen tot je erbij neervalt. Als ik kijk naar foto’s van mijzelf van vroeger, kan ik nog verlangen naar die tijd. Tenminste er naar verlangen hoe ik er toen uit zag. Goed rimpels kunnen dus onderdeel zijn van imperfectie, terwijl anderen tegen je zeggen “mooi oud worden kan ook hea”! Dit heeft dan niets te maken met te dun of te dik, maar toch maakt ook dit je onzeker.

Jongeren

Bij de jongere generatie valt het me op dat het vooral gaat om dik of dun zijn. Wie bepaalt nou wat perfect is en dunne mensen zijn niet altijd mooier dan dikke mensen. Te dun is ook echt niet mooi en bedenk dat er in veel culturen juist ietwat dikkere vrouwen worden geliefd. Als je ouder wordt, is te dun zijn ook niet mooi. Dan lijk je vaak ouder!

Conclusie

Het gaat er uiteindelijk om dat je tevreden bent met jezelf. En zeker niet om wat anderen van je vinden, tenzij het positief is haha! Probeer te genieten van het leven zoals het komt en laat je niet dwingen om dingen te doen of te laten waar je niet achter staat. Denk aan gezellige, positieve dingen en probeer zeker 1 x per dag te lachen. Volg je hart, dan denk ik vast dat het met de Body Positivity wel goedkomt! En bovenal, laten we lief zijn voor elkaar.

Liefs, X