Een combinatie die direct mijn aandacht trok: Blauwe kaas en Broccoli

Kaas, gerechten met kaas, kaasstengels/zoutjes: wij zijn er gek op! Daaronder valt ook Broccoli met kaassaus, gewoon heel erg lekker en simpel. Dus toen het recept voorbij kwam van Blauwe Kaas met Broccoli – soep, dachten wij direct: die gaan we maken!

Wij houden van soep, elke dag een kopje verse soep rond een uur of half vijf. Het moment waarop je honger krijgt, maar nog niet gaat eten. Dat is het ideale moment voor een kop verse soep en heel gezond natuurlijk!

Bij deze soep moet je zelf wel bepalen wat voor blauwe kaas je uitkiest. Blauwe kaas varieert van heerlijk zacht tot mega pittig.

Wat hebben we nodig? Een ui, 2 tenen knoflook, 2 aardappelen, scheutje olijfolie, 1 liter groentebouillon, 750 gram broccoli, 200 gram blauwe kaas, zout, peper, eventueel een scheutje room en wat pijnboompitten of walnoten voor de garnering.

Wat moet je doen?

Snipper de uit en knoflook. Schil de aardappels en snijdt deze in kleine blokje. Verhit de olie in de pan. Fruit de gesnipperde ui glazig, voeg de knoflook toe en vervolgens de aardappel. Bak dit ongeveer 5 minuten niet op een te hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper en voeg de warme bouillon toe. Laat het zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn. 

Snijd de broccoli in stukjes en voeg toe aan de soep. Kook nu alles tot de broccoli gaar is. Pureer de soep. Voeg dan de verbrokkelde Blauwe Kaas toe (bewaar een paar stukjes voor de eindgarnering) en eventueel een scheutje room. Laat even doorwarmen. Serveer de soep met een paar druppels olijfolie en garneer af met een paar stukjes Blauwe Kaas.