Ik voel me ongelooflijk hip omdat ik weet wat “Binge Racen” is!

Series, ik heb wel eens het gevoel dat de hele wereld series kijkt. Perle volgt de ene na de andere, “Gossip Girl” was een tijd haar favoriet, en ik ben eigenlijk een echte achterblijver. Ook onder mijn vrienden hoor ik ze regelmatig spreken over een bepaalde serie, zoals “Game of Thrones” of “The Crown”. Ik ben meer van het type dat als ik ergens naar kijk, ik dezelfde avond ook het einde wil zien!

Ja je zou zeggen dat kan met een serie toch ook? Kan jij als je verslingerd bent aan een serie ook niet stoppen met kijken? Ik heb dan dat ik elke keer verder wil. Soms stel ik me een tijdslimiet, maar ik kan jullie verzekeren: daar ga ik altijd over heen! Er lijkt nu een nieuwe kijktrend te zijn opgestaan waarbij je nog sneller door je serie heen bent. Avond na avond en week na week “binge” je de afleveringen erdoorheen.

Maar wat is dan Binge Racen?

Een nieuw fenomeen is geboren: Binge Racen. Binge Racen is binnen 24 uur een hele serie afkijken. Gilmore Girls: A year in the life blijkt het populairst. Dus allemaal met koffie, cola en chips op de bank en Bingen maar!

Binge racen

Netflix heeft de Binge series al voor ons klaar staan!

Verklaring voor het Binge Racen

De verklaring voor het Binge Racen begrijp ik wel een beetje. Niet alleen van mezelf, omdat ik wil weten hoe het afloopt. Het is alsof je toewerkt naar de laatste pagina van je boek waar je helemaal in meegezogen bent. Maar als ik naar mijn kinderen kijk, die willen juist als ‘eerste’ weten hoe het afloopt. En niet alleen dat, ze willen zich ook beschermen tegen diegenen die de serie eerder gekeken hebben om vervolgens het complot te delen via de social media kanalen, zodat de spanning ervan af is. Het is best een ingewikkelde materie. Uiteindelijk besluiten echte fans om hun favo serie daarom zo snel mogelijk te bekijken, zodat ze niet voor verassingen komen te staan. Netflix is een van de kanalen die deze series aanbiedt.

Op zich is ons land er best geschikt voor, zeker in de winter als er een paar van die sombere dagen voorbij komen. Niets lekkerder dan heerlijk “Binge Racen”!

Binge Racen

Perle kijkt graag naar series, kop thee en poes erbij en bingen maar