Barcelona, de stad waar ik geen genoeg van kan krijgen!

September, er bestaat eigenlijk geen mooiste maand voor Spanje, maar september is wel heel heerlijk om hier te vertoeven. De zon is nog steeds ’s zomers warm, maar het plakken en branden is voorbij. Het is echt fijn om buiten te zijn, ’s ochtends en ’s avonds koelt het een beetje af en soms is een vestje nodig. Deze periode is ook fijn om steden te bezoeken. Barcelona is voor ons dichtbij en daarmee zeker favoriet.

Deze keer ben ik met een vriendin op stap en hebben we vanuit Cambrils de trein gepakt. Waarom eigenlijk niet, Perle deed het ook deze zomer. Het duurt wel iets langer dan met de auto, maar je stapt zo uit op Carrer de Garcia, in het hart van Barcelona, precies bij de prachtige gebouwen van Gaudi. Wat wil je dan nog meer? Geen parkeerzorgen en ook geen parkeerkosten. En ja voor velen nog niet echt bekend, maar Spanje is nog steeds niet heel duur. Voor een retour met de trein (3,5 uur in totaal) betaal je 19 euro, dat red je echt niet met de auto. Dan moet je rekening houden met benzine, tol en parkeren!

Maar terug naar Barcelona: Gaudi! Wat heeft die man een invloed gehad op de stad. Overal kom je zijn Jugendstil invloed terug. Als je een beetje oplettend bent, zie je het echt heel veel! Naast de prachtige panden Mila en Pedrera op Carrer de Garcia, is de Sagrada Familia en het Parc Guell meer dan een bezoek waard.

Afzakkende naar Plaza de Cateluna kom je op deze straat de prachtigste winkels tegen. Als je ervan houdt, ontbreken Louis Vuitton, Cartier, Empurio Armani niet. Betaalbare winkels zijn er ook, naast de vele gezellige tapas barretjes.

Het grote plein vind ik een overbrugging of naar de Ramblas of links daarvan de vele kleine straatjes vol prachtige oude pandjes, winkeltjes, galeries en natuurlijk eethuisjes. Op de Ramblas vind je vertier, ikzelf ben meer gecharmeerd van de kleine straatjes.

Richting de grote Kathedraal tref je regelmatig fantastische muzikanten, ik kan daar geen genoeg van krijgen. Het brengt zo ongelooflijk veel sfeer!

Al eerder aangehaald sluiten we de dag af met een bezoek aan de Sagrada Familia, een meesterwerk van Gaudi, dat nog steeds niet af is. Voor we de trein weer instappen (21.15), eten we nog snel even wat tapas.

Een ongelooflijk fijne dag wederom in Barcelona!

Barcelona    Barcelona   Barcelona

   Barcelona    Barcelona