Ouder worden staat voor gezondheid, vrijer leven en geluk

Dit jaar ben ik 50 jaar geworden en eerlijk is eerlijk ik vond het niet leuk en zag er best tegenop. Maar ja, de klok houd je niet tegen, dus waarom praat men toch over ageless? Is ageless dan rimpelloos door het leven gaan of juist genieten van elke dag?

Ik zit dus nu zelf ongeveer in het midden van mijn levenslijn als ik gezond oud mag worden, misschien net er iets over. Perle is een blakend gezonde jonge vrouw en mijn moeder van 83 jaar doet het ook nog steeds goed. Mijn moeder praat wel eens over kleine mankementjes, maar ze doet nog aan yoga en tennis. Eigenlijk ben ik best wel een beetje trots op haar. Overigens denk ik dat de meesten haar die leeftijd nog niet geven. Eerder tussen de 70 en 75 jaar. Met mijn vader is het helaas iets minder gesteld. Hij heeft een half jaar geleden zijn heup voor de tweede keer gebroken en loopt nu met een rollator afgewisseld met een stok. Met zijn ‘brains’ is helemaal niets aan de hand. Dat is enerzijds ook heel frustrerend voor hem, tegelijkertijd heeft hij de power nog om te vechten om uiteindelijk weer los of in ieder geval alleen met stok te lopen.

Ageless, ja, ik kan nu op deze leeftijd een beetje een levenslijn overzien. Jonge mensen die volwassen worden, het kind zijn achter zich laten en de wijde wereld in stappen. Oudere mensen die in hun laatste levensfase zitten, maar er nog alles uit willen halen wat er nog in zit. Gelukkig zijn mijn ouders verder nog gezond, dus indien mogelijk gaan ze gewoon weer op vakantie.

Hoe het bij mezelf zit? Ik sport veel, besteed redelijk veel aandacht aan mijn uiterlijk, wil er graag modieus uitzien en eet gezond. Natuurlijk doe ik dat mede om mijn minimale jeugdigheid nog een beetje te behouden. Ik word ook meestal iets jonger geschat, maar uiteindelijk tikt de tijd door. En natuurlijk houdt Perle me jong!

Ouder worden is niet altijd onaantrekkelijk. Mijn man zegt zelfs dat hij mij in de loop der jaren mooier vindt geworden, dat is voor mij het beste compliment en het enige dat telt uiteindelijk. Samen gaan we verder. Ik zie dus ook wel in, dat het niet je leven moet gaan lijden, dat is zonde. Elke leeftijd heeft iets moois. Ja ik kan al kijken naar en denken aan hoe het was toen ik 20, 30 en 40 jaar oud was. Maar nu mag ik denken, wauw hoe gaaf is het dat ik 50 ben geworden in goede gezondheid, met een lieve man, een goed leven en twee super fijne kinderen!

Ik besef me, ondanks dat het soms best moeilijk is, dat ouder worden niet staat voor het verliezen van je jeugdigheid, maar ook staat voor genieten, plezier en geluk. In deze fase krijg je weer meer vrijheden, je bent wijzer geworden, eigenlijk voel ik me vrolijker, milder, zelfverzekerder en vrijer dan ooit!

Als dat het is waar Ageless voor staat, dan begrijp ik het wel!

X