Hebben jullie goede voornemens? Maar voldoe je er ook aan?

Eigenlijk zou je altijd goede voornemens moeten hebben, maar iedereen lijkt ineens een nieuw jaar de reden te vinden om een andere lifestyle te gaan proberen. Maar komen deze goede voornemens ook altijd uit? Ik heb het idee dat men al na twee weken alles over boord zet. De vraag is dan “waar ging het fout?”

Januari schijnt de alcoholvrije maand te zijn voor velen. Niet echt realistisch als je weet dat er minimaal 3 tot 5 nieuwjaarsborrels in de agenda staan en verschillende verjaardagen. Tenminste dat geldt voor velen. Voor mij maakt het niet zo veel uit. Ik ben aan het trainen voor de marathon en is alcohol gewoon even ‘not done’. Maar kijk dus even in je agenda of ben in ieder geval echt zo sterk wanneer je zo’n challenge begint!

Er zijn er genoeg mensen met onrealistische voornemens. Wil je bijvoorbeeld heel veel afvallen, probeer dan te beginnen bij het begin. Als de eerste doelstellingen zijn behaald van bijvoorbeeld 5 kilo, bekijk dan hoe je verder gaat.

Plan niet te veel voornemens tegelijk. Dat is denk ik niet overzichtelijk en je kunt je beter op 1 ding focussen dan op 10 dingen tegelijk. Bovendien maakt dat naar mijn idee het leven ook niet echt leuker…. Bedenk dat resultaten dan alleen maar tegen kunnen vallen en je sneller afhaakt.

Het is fijn als je partner je steunt in je voornemens. Dus praat er samen over wat je graag wilt bereiken als het echt een serieus plan is. Als je weet dat hij of zij je steunt, gaat het beter. Naast je partner zijn er misschien ook vrienden in je omgeving met een zelfde doelstelling, zo kun je elkaar steunen en dit maakt verleidingen minder aantrekkelijk.

Voornemens betekenen vaak een andere levensstijl. Bedenk dat resultaten zich vaak pas na een maand laten zien of misschien zelfs wel pas na twee tot drie maanden. Je moet echt geduld hebben.

Voor sommigen onder ons blijkt het ook moeilijk te zijn om jezelf hele strenge regels op te leggen. Voor mij is het echt heel moeilijk om me ’s avonds niet te verwennen met een stuk chocola bij de thee. Dus maak het jezelf niet te zwaar, maar verwen je af en toe een beetje. Laat het alleen niet uit de hand lopen, dan is alles voor niets geweest.

Heel veel succes met alle goede voornemens! Lees ook ons blog over de nieuwe “lentejurkjes“, die je dan straks kunt kopen als je misschien die paar gewenste kilo’s kwijt bent!!!

Cover foto @Mohamed_Hassan